Terug naar Zo testen ontwikkelaars hun apps in een geheim Apple Watch-lab
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo testen ontwikkelaars hun apps in een geheim Apple Watch-lab

Door Jelle Mol6 maart 2015 11:262 min. leestijd0

Enkele weken geleden zijn ontwikkelaars uitgenodigd op het Apple-hoofdkwartier om hun apps voor de Apple Watch af te ronden. Een reportage van Bloomberg biedt een kijkje in het Apple Watch-lab, ondanks de geheimhoudingsplicht en strenge beveiliging.

Apple Watch Facebook Twitter

Beveiliging Apple Watch-lab

Op het kantoor van Apple sleutelen ontwikkelaars van onder andere Facebook, BMW, United Airlines en Starwood Hotels op een werkende Watch aan hun apps. De bedoeling is dat deze apps, samen met een paar honderd andere, direct beschikbaar zijn wanneer het horloge in de winkels ligt. Zoals we gewend zijn van Apple, gaat dat gepaard met drastische veiligheidsmaatregelen. Zo is er vanuit het lab geen toegang tot internet en mogen de genodigden geen spullen van buiten meebrengen. De broncode van apps staat op een harde schijf die Apple in bezit heeft. Pas vlak voor de introductie zullen de ontwikkelaars hun code ontvangen.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Tesla app Apple Watch

Testen van Apple Watch

Maar daar staat wel wat tegenover: de ontwikkelaars sleutelen niet alleen aan hun apps, maar mogen ook het horloge uitproberen en testen op fouten. Met name de digitale kroon en Force Touch, twee nieuwe technologieën, worden getest op gebruiksgemak. Ook stuurt Apple daar waar nodig ontwikkelaars bij. Zo wil het bedrijf dat Watch-gebruikers niet continu gestoord worden door notificaties. ‘Als je om de 15 seconden je horloge voelt trillen, word je gek’, zegt een ontwikkelaar. Sterker nog: Apple adviseert ontwikkelaars om hun apps zo te ontwikkelen dat ze niet langer dan 10 seconden per keer worden gebruikt.

Van de genoemde ontwikkelaars gaan we vermoedelijk volgende week tijdens de Apple Watch-keynote meer zien. Ben je nu al nieuwsgierig, dan kun je al verschillende apps bekijken op een interactieve website.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar