Terug naar Ontwikkelaar: ‘Mogelijkheden Apple Watch-apps beperkt’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Ontwikkelaar: ‘Mogelijkheden Apple Watch-apps beperkt’

Door Jelle Mol2 februari 2015 09:372 min. leestijd0

Vanuit het perspectief van een ontwikkelaar is de Apple Watch een apparaat met slechts beperkte mogelijkheden voor apps. Dat stelt ELEKS, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de app van autofabrikant Tesla Motors. In een blog gaat Markiyan Matsekh, product manager bij ELEKS, in op de mogelijkheden en beperkingen van WatchKit, het ontwikkelplatform voor de Apple Watch.

Tesla app Apple Watch

Actuele informatie over auto

Matsekh werkt momenteel aan een Tesla-app voor de Apple Watch, waarmee eigenaars van een Model S actuele informatie krijgen over hun auto. De app toont onder andere de status van de accu, de actieradius, de temperatuur en locatie. Ook is het mogelijk om via het horloge de auto te openen of sluiten en de lichten in te schakelen. De app vormt daarmee een aanvulling op de bestaande iPhone-app, iets wat momenteel een vereiste is voor alle third-party-ontwikkelaars.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Beperkingen

De ontwikkeling van een dergelijke app heeft echter heel wat voeten in de aarde, omdat Apple een aantal beperkingen heeft opgelegd. Zo kunnen programmeurs geen gebruik maken van de ingebouwde versnellingsmeter en gyroscoop van de Watch. Ook kan bluetooth niet worden ingezet voor andere zaken dan een iPhone-koppeling en hebben ontwikkelaars geen toegang tot de microfoon, speaker en feedback in de vorm van een trilling. Tot slot kan de digitale kroon momenteel voor niets anders gebruikt worden dan scrollen.

Dat is teleurstellend, zegt Matsekh, al merkt hij zelf op dat zijn bevindingen zijn gebaseerd op een eerste bèta van WatchKit. Het is goed mogelijk dat in de nabije toekomst ontwikkelaars meer mogelijkheden krijgen. Een nieuwe versie van WatchKit zal met de lancering van de Apple Watch uitgebracht worden.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar