Terug naar Ontwerper eerste iPhone en iPad verlaat Apple
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Ontwerper eerste iPhone en iPad verlaat Apple

Door Koen van Ekeren5 april 2017 08:342 min. leestijd0

Het industrieel designteam van Apple raakt een zeer ervaren ontwerper kwijt. Christopher Stringer, al 21 jaar werkzaam bij het team van Jony Ive, vertrekt volgens The Information bij Apple. Als ontwerper was hij betrokken bij het design van de eerste iPhone en iPad.

Ontwerper eerste iPhone

Rechtszaak Apple en Samsung

Er is maar weinig bekend over medewerkers van Ive’s ontwerpteam. Toch kreeg Stringer vanaf 2012 wat meer bekendheid, toen hij een belangrijke getuige werd in de slepende rechtszaak tussen Apple en Samsung. In deze zaak beweert Apple dat Samsung zich schuldig maakt aan patentinbreuk.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Stringer was in de loop van de jaren verantwoordelijk voor het ontwerp van de iPhone, iPad en verschillende Macs. Het is nog niet duidelijk waarom hij Apple verlaat, of wat hij nu gaat doen.

Met het vertrek van Stringer verliest het ontwerpteam van Ive – dat toch wel bekend staat als zeer loyaal en hecht – in één jaar tijd twee ervaren krachten. In april 2016 verliet Daniel Coster Apple voor GoPro. Hij was ruim 20 jaar werkzaam bij Apple.

Functie Jony Ive

Daarmee ziet Ive dus veel wisselingen in zijn team, waar hij overigens niet meer de dagelijkse leiding heeft. In 2015 promoveerde hij tot Chief Design Officer, een nieuwe functie bij Apple. Hierdoor is hij nu ook verantwoordelijk voor de inrichting van bijvoorbeeld Apple Park en de Apple Stores.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar