Terug naar 'iPhone 8 wordt veel spectaculairder dan gelekte tekening'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'iPhone 8 wordt veel spectaculairder dan gelekte tekening'

Door Koen van Ekeren14 april 2017 14:092 min. leestijd0

De technische tekeningen die donderdag opdoken, onthullen mogelijk het ontwerp van de iPhone 8. Een nieuwe bron stelt echter dat het ‘zeer waarschijnlijk’ is dat Apple kiest voor een ander, veel spectaculairder ontwerp.

Ontwerp iPhone 8

Ontwerp van de iPhone 8

Dit meldt een anonieme medewerker van Foxconn, een leverancier van Apple, aan nieuwssite iDropnews. De bron beweert dat Apple twee prototypes van de iPhone 8 voor ogen heeft. Bij een van de ontwerpen zou het gaan om de tekening die gister lekte. Hierbij plaatst Apple de vingerafdrukscanner aan de achterkant van het toestel.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het andere ontwerp is een stuk verbluffender. Allereerst bevindt de Touch ID-scanner zich daar in het scherm. Deze technologie moet een van de hoogtepunten van de nieuwe iPhone 8 worden, al wordt het nog afwachten of Apple erin slaagt om dit voor elkaar te krijgen.

Daarnaast meldt de bron iets wat we nog niet eerder hebben gehoord: de frontcamera van de iPhone 8 zou ‘onzichtbaar’ zijn. Deze is verborgen onder het display, waardoor de voorzijde bijna in zijn geheel uit scherm bestaat. Dit scherm bestaat volgens de bron uit ’2.5 counted glass’, wat betekent dat het scherm subtiel over de randen buigt. Ook zou de achterkant volledig gemaakt zijn van glas.

Tot slot beweert de medewerker van Foxconn dat de iPhone 8 een extra grote powerknop krijgt, met twee ‘contactpunten’. Helaas geeft hij hier geen toelichting bij. Misschien betekent dit dat de knop een hybride functie krijgt en je er straks ook het volume mee kunt regelen, maar dit is natuurlijk gissen.

iPhone 8 concepten

Op basis van deze informatie maakte ontwerper Benjamin Geskin concepten van de iPhone 8 die je op deze pagina ziet. Het ontwerp van de vrijwel randloze iPhone ziet er zeker niet verkeerd uit, maar eerlijk gezegd vinden we zijn eerdere iPhone 8 concept fraaier.

Ontwerp iPhone 8

Ontwerp iPhone 8

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar