Terug naar Only in America: verhitte iPad-rechtszaak om niets
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Only in America: verhitte iPad-rechtszaak om niets

Door Redactie iCreate29 juli 2010 09:452 min. leestijd1

Een drietal Amerikanen heeft besloten om Apple aan te klagen, omdat hun iPad oververhit raakt in de volle zon. Volgens het drietal vloekt dit met Apple’s bewering dat lezen van een iPad hetzelfde is als het lezen in een echt boek. Maar boeken raken helemaal niet oververhit! Het hek is van de dam en de rechtszaak kan beginnen, only in America.

De iPad functioneert alleen (net als de iPod en iPhone) tussen 0° en 35° Celsius. Dit is geen enkel probleem bij huis-, tuin-, en keukengebruik, maar je moet natuurlijk niet de volle zon in je tuin opzoeken, want dan stijgt het kwik al snel tot boven de 35° Celsius. Bij deze hogere temperaturen schakelt de iPad zichzelf uit en geeft een waarschuwing dat het apparaat eerst moet afkoelen. Het verbolgen drietal dat de rechtzaak heeft aangespannen voelt zich misleidt, want zij wilden lekker lezen in het Californische zonnetje. Je begrijpt, de drie Amerikanen vinden dat deze grove misleiding niet door de beugel kan en dus is de weg naar de rechtszaal gevonden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Hebben deze stampijmakers wel eens geprobeerd om van de iPad te lezen in volle zon? De iPad is in de zon praktisch onbruikbaar, je ziet bijna niets op het scherm. Daar heeft het scherm een te hoge reflectiviteit en een te lage helderheid voor. Dat vind ik een veel vervelender en misleidender probleem. Het hoeft namelijk geen 35° te zijn om last te hebben van het reflecterende display, die ergernis ervaar ja al bij een waterig zonnetje.

Dat de iPad te warm kan worden is vervelend, maar het is nog geen reden om Apple voor het gerecht te slepen. Waar zal de volgende rechtszaak tegen Apple over gaan? Wij zetten ons geld op het iPhone 4-glas, dat schijnt snel te barsten.

De details van deze class action lawsuit vind je hier (via ArsTechnica): http://www.archive.org/download/gov.uscourts.cand.229979/gov.uscourts.cand.229979.1.0.pdf

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Willem
Lezer
Willem

Hoop geblaat om niets iedereen die kan begrijpen dat iets in de volle zon oververhit raakt .en een spiegelend beeldscherm revlecteerd in het licht. Lijkt me een beetje onzinnig om daar een rechtaak over te beginnen lijkt me een netje kleuter gedrag .