Terug naar Online versie van Apple Kaarten in aantocht
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Online versie van Apple Kaarten in aantocht

Door Sven Lamers20 april 2016 09:492 min. leestijd0

Apple Kaarten komt naar de browser! En het eerste voorbeeld kun je nu al bekijken op de WWDC-site van Apple. Net als bij Google Maps wordt het mogelijk om Apple Kaarten in een website te bouwen, daarnaast is ook een volledige webversie aannemelijk. Hiermee heft het bedrijf de beperking op dat alleen applicaties van Apple toegang hebben tot het Map Kit-framework van Kaarten.

Apple Kaarten in de browser

Apple Kaarten in de browser

Kaarten werd in 2012 geïntroduceerd en was eerst alleen voor iOS beschikbaar. Een jaar later maakte de dienst zijn debuut op de Mac in OS X Mavericks. Inmiddels is Apple Kaarten ook beschikbaar in watchOS en tvOS. Apple Kaarten werden ook al gebruikt in de webdiensten van iCloud.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Nu is het echter al voor iedereen mogelijk om Apple Kaarten in websites te bouwen. Ontwikkelaar Tim Broddin heeft de code op de WWDC-site gebruikt om op zijn eigen site Fruity Maps toegang te krijgen tot de kaartdienst.

Fruity Maps

Fruit Maps werkt in alle gebruikelijke browsers, zoals Safari, Chrome en Firefox. Je kunt zoomen, je locatie opzoeken en de kaart verschuiven. Naast de kaartweergave kun je ook satellietbeelden en de hybride weergave opvragen. De 3D-weergave FlyOver is helaas nog niet beschikbaar. Ook ontbreekt een zoekfunctie.

Camera-auto’s

Overigens is een wegversie niet het enige wat voor Apple’s kaartdienst op de planning staat. Net als Google voor Street View laat Apple auto’s rondrijden die beelden van straten en huizen moeten maken. Sinds begin 2015 rijden deze auto’s rond in de VS en er staat ook een tijdschema online waarin je kunt zien wanneer de auto’s bij jou in de buurt zijn. Helaas zijn nog geen Nederlandse routes gepland, maar de auto’s zijn al in Londen en Parijs gereden.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar