Terug naar ‘Online tv-dienst van Apple met 25 zenders in najaar beschikbaar’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Online tv-dienst van Apple met 25 zenders in najaar beschikbaar’

Door Jelle Mol17 maart 2015 08:472 min. leestijd0

Op de keynote vorige week liet Tim Cook zich ontvallen dat er naast de komst van HBO Now en prijsverlaging van de Apple TV nog meer aan zat te komen op televisiegebied. The Wall Street Journal beweert nu (betaalmuur) dat het gaat om een online streamingdienst die dit najaar beschikbaar moet komen. Abonnees zouden daarmee toegang hebben tot zo’n 25 zenders, waaronder ABC, CBS, Fox en ESPN.

Apple TV, iPad en iPhone

Het achterliggende idee van Apple is om een afgeslankt zenderpakket aan te bieden, waarin wel de grote zenders zijn opgenomen maar vele kleinere netwerken niet. De prijs zou 30 tot 40 dollar bedragen. Dat is voor Nederlandse begrippen behoorlijk fors, maar voor het standaard zenderpakket met honderden zenders betalen Amerikanen nu al zo’n 90 dollar per maand. De service is niet voorbehouden aan de Apple TV: ook op iPhones en iPads kunnen gebruikers tv kijken. Daarmee komt de dienst beschikbaar voor een veel grotere groep gebruikers.

Online tv-dienst van Apple

Ruim een maand geleden wist ook Re/code al te melden dat een dergelijke tv-dienst in de maak was, al zou het toen gaan om geselecteerde programma’s waarbij kabelbedrijven gepasseerd worden. De verwachting is dat de online tv-dienst op de WWDC in juni gelanceerd gaat worden, tegelijkertijd met de vernieuwde muziekstreamingdienst. Het is onwaarschijnlijk dat we ons in Nederland ook kunnen abonneren op de tv-dienst. Om de zenders aan te kunnen bieden, worden namelijk contracten afgesloten die in de eerste instantie specifiek voor de VS zullen gelden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Desondanks is het goed nieuws dat Apple weer actief werkt aan een televisieproject. Of de sterk verouderde Apple TV dit jaar ook nog een update gaat zien, moet nog blijken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar