Terug naar Survey: 98 procent van de gebruikers is tevreden met de AirPods
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Survey: 98 procent van de gebruikers is tevreden met de AirPods

Door Sven Lamers2 mei 2017 15:062 min. leestijd0

Sinds de lancering in december afgelopen jaar zijn Apple’s draadloze oordopjes – de AirPods – maar slecht verkrijgbaar. Nog steeds staat de levertijd op zes weken. Wie de AirPods heeft, mag dus blij zijn … en is het waarschijnlijk ook. Volgens een recent survey door Experian en Creative Strategies zijn bijna alle klanten ‘tevreden’ of zelfs ‘erg tevreden’ met de draadloze oordopjes.

Apple's nieuwe AirPods

98 procent tevreden

Producten waarbij 98 procent van de klanten al met de eerste generatie zo tevreden is, zijn erg zeldzaam. Apple is het met de AirPods gelukt. Ter vergelijking: volgens Creative Strategies was bij de eerste iPhone uit 2007 92 procent tevreden met het product. Even veel procent was met bij de eerste iPad in 2010 zo tevreden. Alleen de Apple Watch was nog beter met 97 procent in 2015. Dan is het natuurlijk geen verrassing dat veel AirPods-gebruikers ook anderen zouden adviseren om de dopjes te kopen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Redenen voor tevredenheid

De 924 respondenten werden ook naar redenen voor hun tevredenheid gevraagd. Hierbij werden vooral de woorden ‘zitten goed’, ‘magie’, ‘geluidskwaliteit’, ‘praktisch’, ‘liefde’, ‘goed geluid’ en ‘accuduur’ genoemd. Vooral het koppelen met de iPhone wordt als zeer positief gezien – veel klanten hadden hier al negatieve ervaringen met bluetooth-speakers en -koptelefoons van andere fabrikanten.

Verbeterpunten?

Uiteraard hebben de AirPods ook minpunten, maar deze blijven beperkt. Zo zijn er zo nu en dan verbindingsproblemen en problemen met het dragen van de AirPods. Laatstgenoemde ligt natuurlijk ook aan de vorm van de oren van de luisteraars.

Daarnaast wil 82,5 procent van de ondervraagde gebruikers meer mogelijkheden bij het bedienen van de AirPods. Deze willen bijvoorbeeld het volume kunnen aanpassen of liedjes skippen met een tik op de dopjes. Op dit moment kan dat alleen via Siri of op de gekoppelde iPhone.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPods
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar