Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iPhone XR iPhone XS

'Onderdelen iPhone 2018 gelekt: zo ziet de voorkant eruit'

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone Xs prijs


Lees verder na de advertentie

Apple zou van plan zijn om dit najaar drie iPhone 2018-modellen te lanceren. En het is weer zover: vandaag verscheen er op Twitter een foto van de gelekte voorkant van de toestellen. En die verraadt het een en ander over vooral het budget-toestel.

Twee oled- en één lcd-iPhone

Naar verluidt komt Apple dit jaar om te beginnen met twee oled-iPhones. De ene heeft een scherm van 5,8 inch zoals de huidige iPhone X, de ander heeft een gigantisch 6,5-inch scherm. De derde in de rij is een goedkoper model met een lcd-scherm. Qua formaat – 6,1 inch – ligt dit model tussen de andere twee modellen in. De inmiddels bekende lekker Benjamin Geskin heeft foto’s van de frontjes van de drie modellen op Twitter gezet.

Budget-toestel is net even anders

Als de gelekte onderdelen authentiek zijn, dan zegt ons dat vooral wat over het budget-toestel – op de foto in het midden. Zoals je ziet hebben alle drie de modellen een iPhone X-achtige look, met een voorkant die één en al scherm is en bovenin een notch die de True Depth-camera herbergt – de thuisknop is komen te vervallen.


kooptip

Maar als je goed kijkt, zie je dat het goedkopere toestel net wat andere looks heeft dan de twee oled-schermen. Om te beginnen is de notch wat groter dan die van de twee andere toestellen. Verder zijn ook de randen om het scherm heen een fractie dikker. Het is nog beter te zien op een render die op basis van de laatste geruchten is gemaakt:

Nieuwe iPhones in september

De nieuwe iPhones worden waarschijnlijk in september gepresenteerd, tijdens een keynote van Apple. Mogelijk staat er dan ook een iPad Pro met Face ID op het programma. Wil je meer weten over de nieuwe iPhones? Lees dan ook ons dossier iPhone 2018.