Terug naar ‘Pas in 2019 krijg elke iPhone een OLED-scherm’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Pas in 2019 krijg elke iPhone een OLED-scherm’

Door Laura Grootaarts6 maart 2017 17:512 min. leestijd0

De iPhone die dat jaar verschijnt wordt naar alle waarschijnlijkheid uitgerust met een OLED-scherm. Maar het duurt nog wel even voordat álle iPhones zo’n scherm krijgen: mogelijk is dat pas in 2019 het geval.

Lcd-tijdperk nog niet ten einde

Vorige maand nog werd beweerd dat Apple maar liefst 160 miljoen OLED-schermen heeft besteld bij Samsung, maar dat betekent niet dat het lcd-tijdperk nu acuut ten einde komt. Er komen dit jaar waarschijnlijke drie nieuwe iPhone-modellen uit en slechts één daarvan – de iPhone 8 – krijgt OLED. Voor de opvolgers van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus – de iPhone 7s en 7s Plus – blijft Apple gewoon lcd-schermen gebruiken.

Concept randloze iPhone 8

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

40 procent van de nieuwe iPhones dit jaar krijgt een OLED-scherm. Voor volgend jaar streeft Apple naar 80 procent, en het jaar daarop hebben alle iPhones de overstap gemaakt, aldus Zuid-Koreaanse bronnen (via Mac Rumors). Geen ommezwaai in één keer dus, maar een iets voorzichtigere en stapsgewijze introductie. En dat lijkt alleen maar verstandig, aangezien het om een compleet nieuwe technologie gaat die aanvankelijk waarschijnlijk ook nogal prijzig is.

iPhone 8 met nieuw ontwerp

De iPhone 8 moet dit jaar Apple’s vlaggenschip worden. Compleet anders dan eerdere iPhones, met een OLED-scherm dat tot aan de randen van het toestel doorloopt. Mogelijk krijgt de iPhone 8 ook een 3D-camera en kun je hem draadloos opladen.

Gewoonlijk verschijnt een nieuwe iPhone in september, maar het lijkt erop dat dat dit jaar niet haalbaar is: door het randloze ontwerp vervalt de thuisknop. Daarom moet er een nieuw soort Touch ID worden gebruikt die compleet in het scherm is verwerkt. Er wordt gesproken over een functiepaneel aan de onderzijde van het scherm, waarvanuit je toegang hebt tot allerlei veelgebruikte functies. Deze nieuwigheid zorgt ervoor dat de massaproductie waarschijnlijk pas in september echt op stoom kan komen, wat voor Apple-begrippen een beetje aan de late kant is.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Volgend bericht
Website is vernieuwd!
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar