Terug naar Nieuwe Office voor Mac 2016 gratis uit te proberen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe Office voor Mac 2016 gratis uit te proberen

Door Jelle Mol5 maart 2015 19:302 min. leestijd5

Microsoft heeft een publieke testversie van Office voor Mac 2016 uitgebracht. Het softwarepakket met Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook kan door iedereen gratis uitgeprobeerd worden. In de tweede helft van dit jaar moet de definitieve versie beschikbaar komen.

Office voor Mac 2016

Office voor Mac 2016

De nieuwe Office voor Mac is de opvolger van de huidige versie, die 4,5 jaar geleden werd uitgebracht. Gebruikers hebben dus een behoorlijke tijd moeten wachten, waardoor we ons zelfs afvroegen óf er nog wel een nieuwe versie zou komen. Aan de stilte rondom Office voor Mac kwam vorig jaar oktober een eind toen Microsoft aankondigde dat een nieuwe versie in de maak was. En die kan nu dus gratis uitgeprobeerd worden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Net als bij de bètaversies van OS X en iOS is het de bedoeling dat gebruikers feedback geven op deze Preview. Het softwarepakket zal daarom regelmatig worden bijgewerkt totdat later dit jaar de definitieve versie klaar is. Daarna blijft de testversie nog ongeveer één maand werken. Een prijs voor Office voor Mac 2016 is nog niet bekendgemaakt.

Cloud first

In de nieuwe Office staat cloud centraal middels integratie met OneDrive. Zo kun je dus direct verder op een ander apparaat, of zelfs tegelijkertijd werken in documenten op een Mac, pc of iPad. Alle programma’s zijn opnieuw ontworpen met ondersteuning voor Retina-schermen.

Office voor Mac 2016

Microsoft timmert de laatste tijd hard aan de weg met nieuwe software en apps. Naast de nieuwe Office is er ook een Outlook-app uitgebracht en kan Office voor iPad en iPhone zelfs gratis gebruikt worden. Het softwarebedrijf heeft dan ook wel wat in te halen, want de laatste jaren heeft Apple’s iWork-pakket snel aan populariteit gewonnen, mede door de handige iCloud-functionaliteiten die het tegenwoord biedt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Boudewijn de Jong
Lezer
Boudewijn de Jong

Direct geïnstalleerd. Word, Excel en Powerpoint werken prima, lijken erg op Office2013 voor windows. Outlook loopt bij opstarten direct vast en komt zo in een loop terecht. Gelukkig heb ik geupgrade vanaf Office2011 en is de oude Outlook niet overschreven. De problemen zouden te maken kunnen hebben met mijn exchange omgeving, ik gebruik SBS2011 met Exchange2010 en tijdens het voor het eerst opstarten van Outlook werd er aangegeven dat dit mogelijk niet compatibel zou zijn. Laten we hopen dat dit nog opgelost gaat worden. Gebruik voor windows Office2013 en zou dus deze nieuwe suite wel op prijs stellen op mijn… Lees meer »

Sjun Demartelaere
Lezer
Sjun Demartelaere

Het ligt in elk geval niet aan je exchange omgeving want bij mij loopt Outlook 2016 ook vast. Wordt 2016 is ook niet al te stabiel maar het gaat dan ook om een vroege testversie. Vooralsnog ben ik blijer met Office 2011 dat er minder plat uitziet en me meer mogelijkheden biedt om het naar eigen wensen aan te passen. Er is dus nog wat werk aan de winkel voor Microsoft totdat het definitieve product losgelaten wordt. Enkele tips wil ik de mannen uit Redmond daarbij wel aan de hand doen. Lever ook Visio mee en maak eens serieus werk… Lees meer »

Boudewijn de Jong
Lezer
Boudewijn de Jong

Vandaag een update van de Outlook versie binnen dit pakket. Meteen er op gezet en tot nu geen vastlopers, het probleem lijkt dus opgelost. Uiterlijk is een kwestie van smaak gelukkig, mijn voorkeur gaat uit naar het nieuwe uiterlijk. Ben het helemaal met je eens dat Visio er ook bij geleverd zou mogen worden, daar is nu nog geen Mac versie van en voor mij al reden genoeg om Parallels te gebruiken hiervoor.

bo
Lezer
bo

hoe krijg je deze update (outlook) voor 2016? in de appstore zie ik (nog) niks hierover staan. #dtv
dank je. 🙂

Boudewijn de Jong
Lezer
Boudewijn de Jong

Via Microsoft update functie in de Office suite, heb ik ingesteld op dagelijkse controle en komt dan vanzelf. De Office suite zelf kan je downloaden via de link in het bovenstaande artikel.
E.e.a. staat niet in de app-store.