Terug naar NS Reisplanner-app laat zien waar je nog kunt zitten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

NS Reisplanner-app laat zien waar je nog kunt zitten

Door Laura Grootaarts3 juli 2017 13:412 min. leestijd0

De NS-app krijgt volgend jaar een wel heel handige update: voortaan kun je zien in welke wagon er nog zitplaatsen zijn. Dat voorkomt dat passagiers zich massaal vooraan aan het perron in de eerste coupé wurmen, terwijl er achteraan nog ruimte genoeg is.

App zitplaatsen trein

Slimme sensoren bepalen gewicht

NS gebruikt slimme sensoren op het spoor om de verschillende wagons te wegen. Aan de hand van het gemiddelde gewicht van een passagier en het aantal stoelen, wordt berekend hoe vol het is in een bepaalde coupé. In de app wordt met kleurtjes – waarschijnlijk groen, oranje en rood – weergegeven hoe druk het is in de trein.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De sensoren die het gewicht meten, liggen er nu trouwens ook al: ze worden gebruikt voor het wegen van goederenvervoer. Tijdens een hackaton kwamen twee NS-medewerkers op het idee om de sensoren ook op een andere manier in te zetten.

NS Reisplanner Xtra

De huidige app geeft ook al aan hoe druk het is in de trein, maar veel globaler want het gaat dan over de trein in zijn geheel. Straks zie je dus ook wáár in de trein het druk is (en hopelijk ook waar er minder mensen zitten). Naar verwachting is deze update van de Reisplanner Xtra-app beschikbaar in het voorjaar van 2018.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar