Terug naar NOS-bericht iPhone 6 voor 1 euro is een scam
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

NOS-bericht iPhone 6 voor 1 euro is een scam

Door Arjan Kropman20 april 2015 18:453 min. leestijd8

Een NOS.nl-bericht dat circuleert op Facebook waarin vermeld wordt dat je in Nederland een iPhone 6 kunt kopen voor 1 euro, is hartstikke nep. Het bericht ziet er echt genoeg uit om mensen te neppen. In het bericht staan twee links, wij raden aan deze beslist niet te gebruiken.

NOSNOS.nl

Het bericht is opgemaakt in de bekende stijl van de nieuwsite van de NOS en zelfs de naam van de auteur Paul Sanders is niet uit de lucht gegrepen. Onder het bericht worden zelfs positieve reacties opgesomd van zogenaamde geluksvogels. Gesuggereerd wordt dat Apple via een reclamebureau voor 1 euro iPhone 6’en verkoopt om marktaandeel terug te winnen op Android. Wie net even verder kijkt dan zijn/haar neus lang is, ziet dat de afzender van het nieuwsbericht vreemd is. Daarnaast is er op de site van de NOS niets van het bericht terug te vinden. We hebben de echte Paul Sanders inmiddels op Twitter om een reactie gevraagd.

NOS
Social media gevoelig voor nepperij

Het mooie aan Facebook en Twitter is dat de hele wereld voor je openstaat. Dat geldt voor personen, maar zeker niet minder voor bedrijven. Die springen al jaren in op het social medium vanwege voor de hand liggende marketing-redenen. Nadeel is echter dat het ook gemakkelijk is om je als ander bedrijf of instantie voor te doen. Hetzelfde gebeurt al langer via de mail. Criminelen doen zich voor als bedrijven, banken of instanties om mensen zo ver te krijgen door te klikken naar sites en daar (bank)gegevens achter te laten of zelfs geld over te maken. Het geknutsel wordt de laatste tijd echter steeds beter, zodat mails soms niet van echt te onderscheiden zijn. Ook Facebook is inmiddels niet vrij van deze criminaliteit.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wanneer iets te goed klinkt om waar te zijn, is het meestal niet waar. Met dat idee kun je het best naar aanbiedingen op internet, Facebook of Twitter kijken. Het helpt verder om berichten dubbel te checken voor je erop ingaat. Wie in dit geval even op zoek gaat naar het originele bericht, zal er niets van op NOS.nl terugvinden. Overigens is de kans dat je voor meer dan 1 euro het schip ingaat aanzienlijk. Waarschijnlijk zullen de criminelen achter deze oplichting gaandeweg om bankgegevens vragen. Zo ver zijn wij echter niet gegaan.

Radioplanets.com

Wie echter googlet op de term Radioplanets.com, het reclamebureau dat zogenaamd de Apple-promotie organiseert, komt al snel bij stapels klachten terecht over het onterecht veelvuldig afboeken van bedragen. Je bent gewaarschuwd!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Arjan Kropman

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6
Bekijk dit dossier

8
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Anoniem
Lezer
Anoniem

Nou ik geloofde hierin dus heb ik me hiervoor opgegeven hoe kan ik dit nu terugdraaien? Help?!

Tom
Lezer
Tom

1. Account opzeggen op de website van Radioplanets.
2. Geld laten terugboeken via je bank (website) en misschien even de bank bellen dat als er alsnog geld wordt afgeschreven door Radioplanets, het tegen je zin is. Meteen erbij vermelden dat je ‘opgelicht’ bent.

Marie Cornil
Lezer
Marie Cornil

Hoe kan je je acount opzeggen ik vind het niet meer terug ?
hoe weet je dat hè aangemeld bent??!

ellenever
Lezer
ellenever

Ik wilde het doen maar ik ging voor de zekerheid checken op NOS.nl en daar stond het niet op

Sarina
Lezer
Sarina

heb hetzelfde bericht nu net in België zien opduiken (in mijn geval op mijn facebookpagina)… exact zoals hier beschreven alleen dan dat ze de marktaandelen in België willen terugwinnen en op het einde van het artikel staan ‘updates’ van ‘vandaag’ dat de actie vandaag afliepen om middernacht en dat je dus snel moest zijn… er stonden echter geen data bij dus wanneer ze bedoelden met ‘vandaag om middernacht’ was niet zo duidelijk… ik vind echter over de Belgische vorm van deze scam niets terug online… ik dacht ook eerst dat het echt was en ben begonnen met de stappen om… Lees meer »

Sarina
Lezer
Sarina

Hoi ik nog eens… Ik heb nog eens verder gesurft… heb deze scam ook gevonden in andere landen (onder andere canada). Hoe stom kon ik zijn! zelfs de reacties van de zogenaamde ‘geluksvogels’ zijn in al deze landen exact hetzelfde behalve hun taal dan… hoe doorzichtig… Dank u voor het waarschuwen NOS! 🙂

Gwen
Lezer
Gwen

Ik heb me aangemeld, zo stom dat ik was. Hoe kan ik er voor zorgen dat dit geannuleerd wordt? Geen mail van ze ontvangen…

Astrid van Drunen
Lezer
Astrid van Drunen

Zelfde bij mij! Ik heb het net gedaan,en lees idd dat het nep is… Ik heb alleen niks beantwoord met ok of iets, dus ik weet niwt of dat nog uitmaakt?