Terug naar Noord-Korea’s nieuwste tablet heeft een pakkende naam: de iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Noord-Korea’s nieuwste tablet heeft een pakkende naam: de iPad

Door Koen van Ekeren1 juni 2017 13:391 min. leestijd0

Het Noord-Koreaanse bedrijf Ryonghung heeft een nieuwe tablet aangekondigd. De naam klinkt je wellicht bekend in de oren: het heet – jawel – de iPad.

Noord-Koreaanse iPad

Noord-Koreaanse iPad

Apple zal ongetwijfeld niet blij zijn met de schending van zijn iPad-handelsmerk, maar een echt serieuze bedreiging vormt de copycat-iPad niet. De specificaties van de Ryonghung iPad, zoals het Noord-Koraanse apparaat voluit heet, komen ongeveer overeen met de iPad 2 uit 2013. Het heeft een 1Ghz processor, een werkgeheugen van 512MB en een opslagcapaciteit van 8GB.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De ‘Apple Store’ van Ryonghung iPad beschikt over 40 apps. Dat is ietsjes minder dan de officiële Apple Store, waar je de keuze hebt uit ruim 2,2 miljoen apps. Toch zullen Noord-Koreanen de komst van de tablet toejuichen, aangezien het aanbod van dit soort apparaten daar beperkt is.

Niet voor het eerst

Het is niet voor het eerst dat Noord-Korea met namaakproducten van Apple komt. In 2014 kwam de Noord-Koreaanse regering al met Red Star OS, een besturingssysteem dat wel erg veel weg had van Apple’s toenmalige OS X. Een jaar later produceerde een Noord-Koreaans staatsbedrijf een serie computers die bijna identiek waren aan de iMacs van Apple. En vorig jaar verloor Apple in China het recht op de merknaam iPhone

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar