Terug naar Nokia bezwijkt onder succes iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nokia bezwijkt onder succes iPhone

Door Redactie iCreate10 februari 2011 10:462 min. leestijd0

Het gaat niet goed met Nokia. De eens zo oppermachtige marktleider veroverde de wereld met zijn GSM’s, maar  bezwijkt nu bijna door het succes van de iPhone-, Blackberry en Android-smartphones. Onlangs lekte een interne memo uit waaruit blijkt dat zelfs de top dit in de gaten heeft.

Krasse uitspraken
Het lek is met name pikant omdat de memo komt van Nokia CEO Stephen Elop en een aantal krasse uitspraken bevat die er niet om liegen. Zo meldde de topman dat Nokia ‘veel sneller dan verwacht de hete adem van de concurrentie voelt’ en Apple ‘de markt totaal veranderd heeft’. Google heeft een ‘enorme zwaartekracht’ gekregen die alle innovatie naar zich toe trekt, terwijl Symbian (Nokia’s eigen platform) ‘een steeds lastiger platform is om voor te ontwikkelen’. Elop vat de situatie in de brief als volgt samen: ‘Onze concurrentie valt ons niet aan met apparaten, maar met hele ecosystemen’.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Eigen boezem
Dat zijn vrij pittige uitspraken voor iemand die Nokia uit het slop moet zien te halen. Bovendien vindt Elop dat Nokia ook de hand in eigen boezem moet steken: ‘We hebben zelf olie op het vuur gegooid,’ aldus het hoofd van Nokia. ‘Ik ben ervan overtuigd dat het aan geloofwaardigheid en leiderschap ontbroken heeft om het bedrijf door deze moeilijke tijd te leiden.’ Het bedrijf moet daarom snel beginnen met innoveren, want anders wordt de toekomst erg grimmig voor de Finse telefoonfabrikant. Elop: ‘We brengen onze innovatie niet snel genoeg op de markt. We werken intern niet samen. Nokia, ons platform staat in brand’.

[bronfoto: canadianreviewer.com]

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar