Terug naar 'Nog maar eens in de drie jaar een compleet nieuwe iPhone'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Nog maar eens in de drie jaar een compleet nieuwe iPhone'

Door Laura Grootaarts31 mei 2016 14:382 min. leestijd0

Apple gaat de iPhone mogelijk nog maar eens in de drie jaar grondig updaten. Nu beslaat de productiecyclus slechts twee jaar, maar daar komt mogelijk een verschuiving in, zegt het Japanse Nikkei. Dat zou betekenen dat er dit jaar geen grondige iPhone-update komt.

Uit het ritme raken

Het ene jaar de iPhone 5, het volgende jaar een iets meer gepolijste iPhone 5s. Het jaar daarop een compleet nieuwe iPhone 6, weer later een kleinere update in de vorm van de de iPhone 6s. We zijn inmiddels gewend aan dit tweejaarlijkse ritme van Apple, en volgens de wetten van de logica verwachten we hierna dus de iPhone 7, met weer een compleet redesign. Die zou dit najaar dan in de winkel moeten liggen. Maar misschien zitten we er helemaal naast en breekt Apple met wat wij inmiddels zien als een traditie.

De nieuwe iPhone die we dit najaar mogen verwelkomen, hebben we stiekem al de iPhone 7 gedoopt. Maar steeds vaker horen we dat de iPhone dit jaar helemaal geen spectaculair herontwerp krijgt. Hij zou nog behoorlijk veel lijken op de iPhone 6s. Apple zit niet stil, maar om de technieken die ze nu ontwikkelen al in 2016 op de markt te brengen? Dat is simpelweg te vroeg. 2017 lijkt een stuk beter haalbaar voor een glazen behuizing met gebogen display, draadloos opladen en een vrijwel randloos scherm.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

iPhone-update dit jaar

Natuurlijk komt er dit jaar wel een nieuwe iPhone, maar die moet het doen met kleinere vernieuwingen. Er gaan al geruchten over een dubbele camera met geavanceerde functies en een grotere batterij. Hardnekkig is het verhaal dat bij de nieuwe iPhone de reguliere koptelefoonaansluiting wordt opgeofferd ten gunste van een stereospeaker en om de iPhone iets dunner te kunnen maken – muziek beluisteren doe je dan via bluetooth of via de Lightning-poort. Vandaag was ook in het nieuws dat het instapmodel van de nieuwe iPhone voortaan minimaal 32 GB opslagruimte krijgt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar