Terug naar Nintendo kondigt eerste iOS-app aan: Miitomo
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nintendo kondigt eerste iOS-app aan: Miitomo

Door Laura Grootaarts29 oktober 2015 10:022 min. leestijd3

Nintendo heeft zijn eerste app voor de iPhone en iPad aangekondigd. De game heet Miitomo en is vanaf maart 2016 gratis te downloaden in de App Store.

Miitomo van Nintendo

Maak je eigen Mii in Miitomo

In Miitomo ontwerp je je eigen Mii-personage: een digitale versie van jezelf. De app stelt je een paar vragen zodat je Mii niet alleen qua uiterlijk sprekend op je lijkt, maar ook qua karakter. Als mensen die je kent de game ook downloaden en een Mii maken, kun je in het Miitomo-universum een digitale vriendschap sluiten. Het heeft iets weg van Tomodachi Life, een game voor de Nintendo 3DS waarbij je met talloze Mii-personages in een appartement bivakkeerde.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Miitomo is gratis, maar bevat wel in-app aankopen. Naar verwachting gaat het om kledingstukken en accessoires die je voor je Mii kunt aanschaffen. De game is aangekondigd voor de iPhone en de iPad, maar het is goed mogelijk dat de app straks ook te downloaden is voor de nieuwe Apple TV. Deze verscheen afgelopen maandag en heeft een eigen App Store.

Geen Mario of Animal Crossing

Aan het begin van dit jaar, tijdens de presentatie van de jaarcijfers, gaf Nintendo al aan games te gaan maken voor iOS. Toen werd nog gezegd dat het eerste spelletje voor het einde van dit jaar beschikbaar zou zijn. Dat het langer duurt, is niet de enige teleurstelling. We hadden gehoopt dat Nintendo voor de eerste iOS-game had gekozen voor een aansprekender personage. De meeste Nintendo-liefhebbers waren vorig decennium al klaar met de Mii’s. Animal Crossing, dat was echt perfect geweest. Of Mario, bijvoorbeeld in een versie van Mario Kart.

Wat niet is, kan trouwens nog wel komen. Pokémon Go, waarbij je via augmented reality Pokémon vangt in de echte wereld, ligt al op de stapel. Nintendo heeft aangekondigd dat er tot maart 2017 nog vijf andere games gaan verschijnen. Hiervoor moet je overigens wel betalen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Barq
Lezer
Barq

“dat de eerste spelletje” –> dat het eerste spelletje

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Oeps, aangepast. Ik dacht ‘game’ en typte ‘spelletje’. Bedankt voor het melden!

SneakaFreaka
Lezer
SneakaFreaka

Zodra Nintendo games als Mario Kart naar smartphones brengt verliezen een hele boel games de waarde die ze u hebben in de ogen van de consument. Nintendo zal alles er aan doen om mensen een WiiU, NX of DS te laten kopen. Dat houdt in dat games zoals uit de Zelda franchise, Metroid, Starfox, etc exclusief op Nintendo hardware zal uitkomen.