Terug naar Nintendo kondigt Animal Crossing en Fire Emblem voor iOS aan
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nintendo kondigt Animal Crossing en Fire Emblem voor iOS aan

Door Sven Lamers27 april 2016 14:492 min. leestijd0

Game- en hardwareontwikkelaar Nintendo heeft vandaag via Twitter zijn volgende twee games voor iOS en Android bekendgemaakt. Na het sociale netwerk Miitomo, dat eind maart gelanceerd werd, komt het Japanse bedrijf dit najaar met de games Animal Crossing en Fire Emblem. Allebei zijn voor Nintendo-fans geen onbekende series. Het bedrijf maakt hiermee zijn belofte waar, dat het ook games met bekende characters gaat uitbrengen. Ook heeft Nintendo al bevestigd dat beide apps meer ‘echte games’ gaan worden, in tegenstelling tot Miitomo.

Animal Crossing

Animal Crossing

In het spel Animal Crossing, dat zijn debuut maakte op de Nintendo 64, verhuis je naar een stadje waar je vervolgens met allerlei dierlijke inwoners leeft. Je koopt een huis en richt het in met verschillende accessoires. Als er geen ruimte meer is, koop je gewoon een groter huis. Een ander belangrijk element is de interactie met de inwoners en bijwonen van de evenementen in het stadje. Het spel verloopt in real-time, waardoor het uitermate geschikt is als iOS-game. Ook het ‘casual’ karakter van het spel past perfect bij mobiel gamen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Fire Emblem

Fire Emblem

Fire Emblem is daarentegen een klassieke Japanse RPG met veel strategische invloeden. Deze spelserie is zelfs nog ouder dan Animal Crossing – het eerste deel verscheen al in 1990. Omdat je Fire Emblem in beurten speelt (zoals bijvoorbeeld de recente game Warbits), is het ook prima geschikt voor iOS. Ook is het een spelserie waar vooral de ‘hardcore’ Nintendo-fans van houden. We kijken er in ieder geval al naar uit. Beide games moeten, zoals gezegd, dit najaar in de App Store verschijnen.

Nintendo NX

Daarnaast kondigde Nintendo ook aan dat de opvolger van de Wii U, de Nintendo NX, in maart 2017 gaat verschijnen. Naar verluidt combineert deze een mobiele handheld met een console die je thuis gebruikt. Het is aannemelijk dat Nintendo bij de NX op de een of andere manier een connectiviteit met games voor mobiele platforms gaat inbouwen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar