Terug naar Dit is de officiële Nijmeegse Vierdaagse app! (update: toch niet)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit is de officiële Nijmeegse Vierdaagse app! (update: toch niet)

Door Laura Grootaarts17 juli 2018 16:053 min. leestijd0

Update dinsdag 17 juli

Er komt dit jaar definitief geen iOS-app voor de Nijmeegse Vierdaagse, heeft de organisatie van de Vierdaagse zojuist gemeld. Er is een compleet nieuwe app ontwikkeld, maar die is niet te downloaden. De ontwikkeling van de app duurde langer dan voorzien. Vervolgens bleek de zoekfunctie in de app niet goed te werken, waardoor de privacy van de deelnemers niet gegarandeerd kon worden. Voor aanpassingen was het te kort dag, en uiteindelijk kwam de app ook niet door de controle van de App Store heen.

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wil je een wandelaar volgen? Gelukkig zijn er alternatieven voor de Vierdaagse. Lees ons artikel Locatie delen Nijmeegse vierdaagse: 5 handige apps!

Dinsdag 17 juli gaat de Nijmeegse Vierdaagse weer van start: het grootste wandelevenement ter wereld. Maar liefst 47.431 deelnemers van 84 nationaliteiten wandelen vier dagen achtereen door de regio Nijmegen. Ongetwijfeld lopen veel deelnemers én toeschouwers rond met een iPhone op zak. Daarop mogen de Nijmeegse Vierdaagse-apps niet ontbreken. Ook tijdens de 102e editie van de wandelmars zijn er twee officiële Nijmeegse Vierdaagse apps: eentje voor deelnemers en eentje voor supporters.

Nijmeegse vierdaagse app

Op dit moment zijn de beide apps nog niet vinden in de App Store. Vanaf half juli is dat wél het geval, zo meldt de organisatie van de Vierdaagse. Waarschijnlijk gaat het om een bijgewerkte versie van de apps 4Walker en 4Follower, die we nog kennen van de afgelopen jaren.

Twee Nijmeegse Vierdaagse-apps: 4Walker en 4Follower

De eerste Nijmeegse Vierdaagse app, 4Walker, is er natuurlijk voor de wandelaars. In 4Walker zien de deelnemers waar de eerstvolgende verzorgingsposten en wc’s zijn. En – heel belangrijk, mocht het zo warm blijven – waar je water kunt krijgen. Verder geeft de app informatie over de route en de locatie waarop de wandelaar zicht bevindt. Ook zijn in de app een weerbericht en het laatste nieuws aanwezig. De app verzamelt bovendien GPS-data die belangrijk zijn voor de organisatie van het evenement. Op basis van deze informatie kunnen er besluiten worden genomen over het parcours, bijvoorbeeld als er knelpunten zijn.

Deelnemers loggen in met onder meer hun registratienummer en vervolgens kun je als toeschouwer via de app 4Follower zien waar op het parcours jouw vriend, familielid of collega zich precies bevindt – want zie anders maar iemand terug te vinden in de mensenmassa. Sta je daar, met je bosje gladiolen. Wandelaars moeten overigens wel toestemming geven om gevolgd te worden. Verder kun je aanmoedigingen versturen, die verschijnen dan op specifieke momenten van het parcours. Ook wandelaars kunnen elkaar volgen met de 4Walker-app: handig als je met een groep loopt, of als bijvoorbeeld de 30- en 40-kilometerlopers zich weer samenvoegen.

Zodra de apps beschikbaar zijn, werken we dit bericht bij.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar