Terug naar Nieuwe versie Office voor Mac begin 2015
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe versie Office voor Mac begin 2015

Door Daan Jeuken29 oktober 2014 17:462 min. leestijd1

Goed nieuws voor mensen die nog steeds Office gebruiken op hun Mac: begin volgend jaar komen er volledig nieuwe versies van Word, Excel en PowerPoint voor Apple-computers. En dat werd tijd ook, want de huidige versie stamt uit 2011.

Office-for-Mac-2011

Ingehaald

Tot een paar jaar geleden was het heel normaal dat een overstapper naar de Mac razendsnel op zoek ging naar Office. Hoe moest je anders kantoortaken uitvoeren op de Mac? Nou, dat kon in die tijd ook al met Pages, Numbers en Keynote, maar die deden aanvankelijk onder voor de Office-programma’s en waren bovendien veel minder bekend.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Maar tijden veranderen. iWork is de afgelopen jaren flink gegroeid, werd veel gebruiksvriendelijker en veel veelzijdiger, is inmiddels ook beschikbaar op iOS en via de browser en is als klap op de vuurpijl helemaal gratis bij de aankoop van een nieuw Apple-apparaat. En Microsoft … stond stil. De laatste versie van Office voor de Mac stamt uit 2011, was toen al niet geweldig, maar kost drie jaar later nog steeds meer dan honderd euro.

Boot gemist?

Nu heeft Microsoft bekendgemaakt begin volgend jaar met een compleet nieuwe Mac-suite te komen, ‘Office 16’. We hebben goede hoop dat dit mooie programma’s zullen zijn; het eerder dit jaar (eindelijk) geïntroduceerde Office voor de iPad is an sich namelijk ook prima. Die apps kwamen echter als mosterd na de maaltijd: iedereen is inmiddels gewend aan iWork. Je moet wel een erg goede reden hebben om over te stappen naar de betaalde abonnementen van Microsoft als je tevreden bent met wat je hebt.

Hetzelfde lot lijkt Office voor Mac beschoren – nu al. Hoe goed de Mac-apps ook zullen zijn, als je moet betalen voor evenknieën van Apple’s prima gratis opties, zullen de meeste gebruikers passen. Hopelijk weet Microsoft ons te verrassen …

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
WvB22
Lezer
WvB22

Toch moet ik wel echt zeggen dat de comptabiliteit tussen Office producten beter is én blijft als je documenten uitwisselt met Windows gebruikers. En dat gebeurt nogal eens als je samen aan een project werkt. Als ik een document in Word maak op de Mac is die echt hetzelfde in Windows. Met Pages zeker niet. Dan krijg je toch allerlei rare verrassingen voor je kiezen waar je niet op zit te wachten.