Terug naar Nieuwe versie iTunes biedt eerste iCloud-diensten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe versie iTunes biedt eerste iCloud-diensten

Door Redactie iCreate8 juni 2011 16:122 min. leestijd5

Een nieuwe update voor iOS betekent over het algemeen ook een update voor iTunes. De bèta van de nieuwe versie van iTunes 10.5 mét iCloud, is naar ontwikkelaars gestuurd, maar ook voor gewone stervelingen is er een nieuwe versie. Sinds begin deze week is  iTunes 10.3 verschenen en sinds vandaag is iTunes 10.3.1 te downloaden, dat enkele kleine problemen oplost. Deze versie van iTunes ondersteunt al enkele functies van iTunes in the Cloud.

Opnieuw downloaden dankzij iCloud
De nieuwe features van iTunes in the Cloud zorgen ervoor dat muziek, apps en boeken die je hebt gekocht op het ene apparaat automatisch worden gedownload op alle andere gemachtigde apparaten.  Ook eerder gekochte downloads kunnen nu gratis opnieuw worden gedownload, mocht je de bestanden kwijt zijn. Ga naar het kopje ‘Aangeschaft’ in iTunes en klik rechtsonder in het venster op ‘Download eerdere aankopen’.

E-books
iTunes 10.3 ondersteunt nu ook e-books. Weliswaar kunnen we op wat gratis rechtenvrije werken na nog steeds geen boeken aanschaffen in de Nederlandse iTunes Store, maar al je e-books worden nu wel automatisch gesynchroniseerd. Je kunt dus boeken op je Mac kopen en ze vervolgens op je iOS-apparaat lezen. Daarvoor moet je ook de iBooks-app op je iPhone, iPad of iPod touch updaten. Deze update staat al op je te wachten in de App Store.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iTunes 10.5
Apple kondigt in de opmerkingen van iTunes 10.3 de volgende versie van iTunes al aan. Later dit jaar verschijnt iTunes 10.5, dat volledige ondersteuning voor iCloud moet bieden. Van deze versie is inmiddels een bèta naar ontwikkelaars gestuurd. Het valt te verwachten dat deze versie van iTunes tegelijk met iCloud zal worden uitgebracht.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Sander
Lezer
Sander

Mijn vader heeft op het zelfde Apple ID muziek gekocht in iTunes op een andere computer (Windows).. bij Aankopen staat geen muziek, dus nu kan ik niet die muziek downloaden.. hoort dat?

Martijn
Lezer
Martijn

@sander

Voor muziek geldt dat niet muziek moet je telkens overnieuw kopen als je het verwijderd. Apps en games blijven wel geldig zonder dat je ze overnieuw moet betalen.

Stefan Meeuws
Lezer
Stefan Meeuws

Dat je muziek steeds opnieuw moet kopen zou dus verleden tijd moeten zijn met iTunes in the Cloud, maar dat is een betaalde feature. Helaas zit deze feature nog in bèta EN is deze functie nu alleen in de VS beschikbaar. Kortom: ja het klopt dat bij je aankopen nu (nog) geen muziek staat. Als je dit najaar een abonnement op iTunes in the Cloud neemt, zal dat als het goed is veranderen. Vooralsnog zie je dus wel apps, maar geen muziek bij je aankopen.

Sander
Lezer
Sander

@Stefan

Dat wilde ik weten, thanks.

HJ
Lezer
HJ

zal handig zijn als je in de “Aankopen” optie, apps zou kunnen verwijderen.
apps die ik ooit eens geinstalleerd heb en vervolgens bijna meteen weer heb verwijderd.