Terug naar Nieuwe tool toont status van Activeringsslot iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe tool toont status van Activeringsslot iPhone

Door Jelle Mol3 oktober 2014 09:362 min. leestijd0

Een nieuwe webtool van Apple toont de status van Activeringsslot op een iPhone. Aan de hand van het IMEI- of serienummer is nu van iedere iPhone te controleren of deze vergrendeld is met ‘Zoek mijn iPhone’. Zo weet je als koper van een tweedehands iPhone of het geen verloren of gestolen apparaat betreft.

Activeringsslot iPhone controleren

Activeringsslot iPhone controleren

De status van een iPhone is te controleren op de iCloud-website. Indien een iPhone vergrendeld is, toont de website een instructie hoe Zoek mijn iPhone uitgeschakeld kan worden. Helaas werkt deze website (nog) niet op mobiele apparaten. Het IMEI- en serienummer kun je vinden in ‘Instellingen>Algemeen>Info’. Het IMEI-nummer is bovendien achterop je iPhone te vinden.

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Zoek mijn iPhone

Activeringsslot, dat in iOS 7 werd geïntroduceerd, is onderdeel van Zoek mijn iPhone. De functie voorkomt dat een iPhone na verlies of diefstal gebruikt kan worden door anderen. Wanneer Zoek mijn iPhone ingeschakeld is, kan de iPhone alleen gewist of opnieuw geactiveerd worden met de Apple ID van de oorspronkelijke gebruiker. In iOS 8 staat Zoek mijn iPhone standaard ingeschakeld. Je kunt dit controleren via ‘Instellingen>iCloud>Zoek mijn iPhone’.

De diefstal van iPhones is sterk teruggedrongen doordat een vergrendelde iPhone onbruikbaar is op de tweedehandsmarkt. De politie in San Francisco en Londen rapporteerden een daling van respectievelijk 38% en 24% in het aantal iPhone-diefstallen, die te danken is aan Activeringsslot.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar