Terug naar Nieuwe test: verschil A9-chips minimaal
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe test: verschil A9-chips minimaal

Door Laura Grootaarts13 oktober 2015 12:202 min. leestijd0

Het lijkt er steeds meer op dat de verschillen tussen de A9-chip van Samsung en TSMC wel meevallen. Nieuw bewijs in de zaak: een test van Ars Technica.

Accu zou minder lang meegaan met Samsung-chip

We hebben het er de laatste week al een paar keer over gehad: Apple’s nieuwe ‘bendgate’ heet ‘chipgate’. De A9-chip in de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus wordt geleverd door twee fabrikanten, Samsung en TSMC. Heeft je iPhone een A9-chip van Samsung, dan zou je batterij twee uur minder lang meegaan.

Apple reageerde direct op de controverse, gaf toe dat er verschil was maar hield vol dat dit hooguit 2 tot 3 procent bedroeg. De nieuwe tests van Ars Technica lijken dit te onderschrijven. Kijk maar in de onderstaande grafiek.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Samsung versus TSMC volgens ARS Technica

TSMC en Samsung aan elkaar gewaagd

Zoals je ziet, ontlopen TSMC en Samsung elkaar nauwelijks. Als er al verschil is dan bedraagt dat hooguit enkele minuten, en niet eens altijd in het voordeel van TSMC. Alleen bij de Geekbench 3-test zie je een wel heel opmerkelijk verschil. Maar hierop heeft Apple zijn antwoord ook al klaar: bij deze test wordt er wel heel veel gevraagd van je iPhone, veel meer dan bij normaal dagelijks gebruik. Totaal niet realistisch dus.

Slechts een steekproef

Gisteren eindigden we onze iTip waarin we je uitlegden hoe je ontdekt welke chip er in je telefoon zit met ‘wordt vervolgd’. Die woorden herhalen we nu weer, want Ars Technica benadrukt dat het gaat om een kleinschalige steekproef waaruit we wederom nog niks definitiefs kunnen concluderen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6s
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar