Terug naar Nieuwe technieken iOS 9 duiden op komst stylus voor iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe technieken iOS 9 duiden op komst stylus voor iPad

Door Daan Jeuken12 juni 2015 12:472 min. leestijd1

De kans dat de iPad een stylus krijgt is de afgelopen week weer een stuk groter geworden. iOS 9 bevat namelijk een aantal specifieke technieken die de werking van een stylus aanzienlijk verbeteren. Dat kan maar één ding betekenen … een officiële stylus voor iPad.

Achterliggende techniek

Tijdens een presentatie (vanaf 14:00) van Jason Beaver, senior engineering manager van Apple’s iOS-afdeling, vertelt hij over nieuwe manieren hoe iOS 9 omgaat met aanraking. In iOS 9 is de reactietijd van het scherm op aanraking (die slechts een milliseconde betreft overigens) sterk teruggedrongen en bovendien berekent het scherm op basis van de snelheid, versnelling en beweging van de aanraking al waar de beweging naartoe zal gaan..

‘Oh, shit’

Een van de aanwezigen bij de presentatie was Tim Ritchey ‘OS-architect’ bij stylus-maker Adonit. Hij hoorde het verhaal aan en wist dat dit maar één ding kon betekenen: Apple komt met een stylus. ‘Oh, shit’, stuurde hij naar zijn collega’s. ‘Veel software die stylussen aandrijft voorspelt waar de aanraking naartoe gaat op basis van de beweging van de stylus, de hoek en andere factoren. Zulke zaken wil je geregeld hebben voordat je een stylus uitbrengt.’

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Notities

Notities

Een tweede aanwijzing voor de komst van een stylus is de nieuwe functie van Notities om schetsen te maken met verschillende gereedschappen en kleuren. Apple gaf als voorbeeld een mooie schets van een keukenblad, maar zulke nauwkeurige schetsen zijn met de vinger vrij moeilijk te maken, voor een stylus zou een dergelijke functie ideaal zijn.

Stylus voor iPad Pro

De stylus zal waarschijnlijk onderdeel zijn van de iPad Pro die eraan zit te komen. Steve Jobs verklaarde ooit dat de iPad nooit een stylus zou krijgen, maar dat zei hij ook over een kleinere iPad. De iPad Pro moet een veelzijdige productietablet worden. Het nieuwe toetsenbord en een stylus zijn daar belangrijke ingrediënten voor.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Richard Van Tricht
Lezer
Richard Van Tricht

Hoe bedoel je samsung imiteren. Beter goed gejat dan slecht bedacht