Terug naar Nieuwe Samsung Galaxy S7 stuk trager dan iPhone 6s Plus (video)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe Samsung Galaxy S7 stuk trager dan iPhone 6s Plus (video)

Door Daan Jeuken7 maart 2016 16:292 min. leestijd8

Samsung pocht met zijn Galaxy-telefoons vaak met cijfertjes: meer pixels dan de iPhone, meer geheugen, enzovoorts. Zo ook bij de splinternieuwe Samsung Galaxy S7: die heeft 2x zo veel RAM als de iPhone. Wat deze cijfertjes werkelijk betekenen, bewijst de praktijk.

Samsung Galaxy S7

De Samsung Galaxy S7 heeft 4GB RAM, de iPhone 6s heeft er 2 (tot de iPhone 6 had de telefoon slechts 1GB RAM). Apple countert Samsungs argumenten altijd met de opmerking dat cijfertjes niet zeggen: het gaat om de optimalisatie van hard- en software. Doordat iOS perfect aansluit op de krachten van de A9-processor (en vice versa) worden de beste prestaties geleverd. Onderstaande video onderschrijft Apple’s punt.

Gebruikerstest

In de test zijn de Galaxy S7, de iPhone 6s Plus, de Nexus 6P en Motorola Moto X Pure Edition teruggezet naar fabrieksinstellingen, waarna dezelfde paar apps op alle apparaten worden geïnstalleerd. Vervolgens start de gebruiker al deze apps een voor een voor de eerste keer op, vervolgens herhaalt hij dit voor de al geladen apps en de tijd die dit alles kost, wordt gemeten. Geen hard wetenschappelijk onderzoek dus, maar een benchmark levert ook alleen maar een getalletje op. Hier zien we een echte gebruikerstest: apps starten, sluiten en opnieuw laden, dat is wat je vooral doet met een smartphone.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

18 seconden

In de test komt de half jaar oude iPhone 6s Plus als grandioze winnaar uit de bus. De Galaxy S7 heeft 2:00 nodig om de taken uit te voeren, de iPhone is dan al 18 seconden klaar. De Nexus heeft 2:02 nodig, de Motorola 2:16. Als over een half jaar de iPhone 7 met A10-processor uitkomt, zal die qua snelheid dus alleen maar verder uitlopen op de Samsung Galaxy. De échte pluspunten van de S7, zijn waterbestendigheid en onderwatercamera, verwachten we ook in de iPhone 7 te zien.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

8
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Thomas
Lezer
Thomas

Geen goede vergelijking. In Nederland word de Galaxy s7 namelijk niet geleverd met de Snapdragon 820. Jammer.

A.M. Heijboer
Lezer
A.M. Heijboer

Kijk, hier wou ik net een comment over plaatsen.

Zeer jammer, zwaar teleurstellend betergezecht.

Ze testen nu een Samsung toestel met een processor van Samsung, terwijl die zichzelf nog helemaal niet bewezen heeft. Quallcom daarin tegen is al jaar en dag marktleider.

Voor een goede test moeten ze opnieuw testen, maar dan met de internationale variant, waar de Qualcomm Snapdragon 820 in zit.

Ik hoop dat de internationale variant hier ook beschikbaar word, want 1 ding weet ik wel, ik ga nooit een Samsung toestel kopen met Samsung processor.

Jan Verstraeten
Lezer
Jan Verstraeten

Proficiat maar geef mij toch nog altijd maar de galaxy s7 🙂

Gerrit Woord
Lezer
Gerrit Woord

Typisch fanboy artikel. Jammer.
De iPhone wint het suprieur op het laden van games. That’s all. Helaas kunnen we het niet leuker maken. Is de A9 een snelle soc? Jazeker! Maar een smartphone moet meer kunnen en daar laat de iPhone het afweten. Alle hoop is op de iPhone 7 gericht.

chris
Lezer
chris

Iphone heeft geen 2k scherm daarom gaar alles sneller!

Peter Abbenhuis
Lezer
Peter Abbenhuis

Wat verwacht je anders op een site als dit 🙂 Doe mij maar de Galaxy S7

Lex Storm
Lezer
Lex Storm

De “i” in de URL zegt al alles. “i” staat voor Apple en waarom zou je dan negatief berichten over Appel?

S abdoel
Lezer
S abdoel

Meeste vergeten dat de s7 op een hogere resolutie draait/ meer pixels en daarom wat trager is (mee dan 500ppi en super amoled?). Maar het verschil is minimum. De iPhone draait wel het best op single core omdat alle apps daarvoor is gemaakt en juist daarom gaat het ook sneller (300ppi en ips ?). En dat is ook het motto van Apple “optimalisatie” alles zo simpel houden zodat het beter lijkt. Vergeet deze test. De echte belangrijke test wordt s7 VS de iPhone 7. En dan zien we welke sneller is.