Terug naar Nieuwe Politie-app geeft informatie op basis van locatie
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe Politie-app geeft informatie op basis van locatie

Door Jelle Mol16 maart 2015 11:552 min. leestijd0

De Nationale Politie heeft zijn officiële Politie-app vernieuwd met onder andere informatie over misdrijven of calamiteiten op basis van de actuele locatie. Ook is het mogelijk om via de app meldingen te doen van een verdachte situatie en eenvoudig contact te maken met de wijkagent.

Politie-app voor iPhone en iPad

De bijgewerkte app voor iPhone, iPod touch en iPad is gratis te downloaden in de App Store. Hiermee heb je toegang tot landelijk  nieuws en een overzicht van vermiste personen, maar ook nieuws over je eigen buurt. Op een kaart kun je meldingen in je gemeente zien, zoals getuigenoproepen en berichten over aangehouden personen of ongevallen.

Politie-app

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Meldingen

In de toekomst gaan deze meldingen uitgebreid worden in de vorm van pushberichten. Ze zijn dan op de actuele gps-locatie van een gebruiker gebaseerd, in plaats van de gemeente die in de app wordt ingevuld. Momenteel wordt deze service in Eindhoven getest, waarbij bijvoorbeeld alleen personen die in het centrum aanwezig zijn, een pushbericht krijgen over een calamiteit in het centrum. Wanneer de dienst landelijk wordt uitgerold, is nog niet bekend.

https://www.youtube.com/watch?v=IOzbYkWYVvU

De app beschikt daarnaast over contactgegevens van de politie, recherche en wijkagenten. Via een formulier kunnen bovendien verdachte situaties gemeld worden, waarbij je ook foto’s of video’s mee kunt sturen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar