Terug naar Nieuwe Passbook-dienst ‘iTunes Pass’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe Passbook-dienst ‘iTunes Pass’

Door Redactie iCreate15 juli 2014 13:382 min. leestijd2

iTunes Pass

Apple heeft in Japan een nieuwe dienst gelanceerd, waarmee klanten iTunes-tegoed direct op hun account kunnen laten zetten in de winkel. Met ‘iTunes Pass’ is geen fysieke kaart meer nodig, maar wordt gebruikgemaakt van een digitale kaart in de Passbook-app.

Opladen tegoed voor iTunes en App Store

Met iTunes-tegoed kun je aankopen doen in de iTunes Store, App Store, iBooks Store en Mac App Store, zonder dat je daar een creditcard voor nodig hebt. Fysieke kaarten moeten nu nog handmatig omgewisseld worden. Met iTunes Pass scant een medewerker van de Apple Store de kaart vanuit Passbook, waarna het tegoed direct beschikbaar is op de account van de klant. Handig, want zo zijn er geen fysieke kaarten meer nodig en kant de klant meteen aankopen doen zonder in te hoeven wisselen.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Passbook

Apple’s Passbook-dienst werd in iOS 6 geïntroduceerd en is bedoeld om digitale coupons en pasjes op te slaan. De streepjescode kan dan direct vanaf de iPhone gescand worden. De dienst wordt veelvuldig gebruikt door luchtvaartmaatschappijen, maar komt in Nederland nog wat traag op gang. Behalve Pathé, Starbucks, Booking.com en Groupon wordt Passbook nog nauwelijks gebruikt voor bijvoorbeeld klantenkaarten en concerttickets. Dat komt mede doordat de scanapparatuur vaak niet geschikt is.

iTunes Pass is vooralsnog alleen beschikbaar in Japanse Apple Stores, maar het zou goed kunnen dat het om een test gaat en de dienst binnenkort ook in andere landen beschikbaar is.

Update 17 juli: Zoals verwacht wordt iTunes Pass nu ook uitgerold in andere landen, waaronder de VS, Duitsland, Australië en Engeland.

Update 18 juli: iTunes Pass is nu in Nederland beschikbaar. Om iTunes Pass te gebruiken ga je in de App Store naar ‘Uitgelicht>Wissel in>iTunes Pass’.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Danny
Lezer
Danny

op ituneskaart.nl kun je online ook tegoed kopen zonder dat je een creditcard nodig hebt. Dan hoef je ook niet naar de winkel

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Goede tip! Je zult dan de kaart nog wel zelf moeten inwisselen met een code (dat hoeft bij iTunes Pass niet).