Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zo vaak kun je voortaan nieuwe Macs verwachten

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Nieuwe Macs wanneer


Lees verder na de advertentie

Nu Apple z’n eigen chips voor de Mac maakt, kunnen ze veel vaker nieuwe Macs uitbrengen: dit is wanneer, en wat je kunt verwachten.

Apple Silicon

Volgens de Chinese Commercial Times heeft Apple een nieuwe ‘upgradecyclus’ opgesteld voor z’n Apple Silicon-chips voor de Mac. Dit houdt in hoe vaak er een nieuwe ‘M’-chip komt.

Deze cyclus zou nu 18 maanden zijn. Binnen die 18 maanden komen dan ook de bijbehorende chips uit, zoals we nu ook al gezien hebben met de M1 Pro en M1 Max.

Dit is minder vaak dan bij de iPhone en iPad, die elke 12 maanden een nieuwe chip krijgen. Dit heeft te maken met het feit dat mensen hun Macs over het algemeen langer gebruiken, dus is er minder noodzaak om de chips met een dusdanig hoog tempo te vernieuwen.

Makkelijke upgrade


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Een voordeel van de nieuwe Macs is dat het niet lastig zal zijn voor Apple om de chip bij te werken. De M1 zit nu bijvoorbeeld in maar liefst vier Macs: de MacBook Air, 13-inch MacBook Pro, Mac mini en 24-inch iMac.

Wanneer de M2 in productie is, is het veel minder moeite om ‘m in al deze modellen te implementeren dan voorheen. Toen hadden alle Macs namelijk heel verschillende Intel-processoren, nu zijn ze qua moederbord vrijwel gelijk. Het zou daardoor nu zomaar kunnen dat de M2 in één klap in alle modellen tegelijk komt.

Dit biedt ook voordelen voor Apple: die kan dan z’n chipproductie volledig focussen op de nieuwste Mac-chip, in plaats van op oude en nieuwe chips tegelijk.

Nieuwe Macs: wanneer?

Als we 18 maanden aanhouden, betekent dit dat we rond mei 2022 de nieuwe M2-chip moeten verwachten. De M1 kwam immers in november vorig jaar uit.

Dit past ook bij eerdere geruchten, die beweren dat de nieuwe MacBook Air in het voorjaar van 2022 uitkomt. Dit wordt dan de eerste Mac met de M2-chip.

Bron: MacRumors