Terug naar Zo vaak kun je voortaan nieuwe Macs verwachten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo vaak kun je voortaan nieuwe Macs verwachten

Door Ward Edema20 december 2021 12:452 min. leestijd0

Nu Apple z’n eigen chips voor de Mac maakt, kunnen ze veel vaker nieuwe Macs uitbrengen: dit is wanneer, en wat je kunt verwachten.

Nieuwe Macs wanneer

Apple Silicon

Volgens de Chinese Commercial Times heeft Apple een nieuwe ‘upgradecyclus’ opgesteld voor z’n Apple Silicon-chips voor de Mac. Dit houdt in hoe vaak er een nieuwe ‘M’-chip komt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Deze cyclus zou nu 18 maanden zijn. Binnen die 18 maanden komen dan ook de bijbehorende chips uit, zoals we nu ook al gezien hebben met de M1 Pro en M1 Max.

Dit is minder vaak dan bij de iPhone en iPad, die elke 12 maanden een nieuwe chip krijgen. Dit heeft te maken met het feit dat mensen hun Macs over het algemeen langer gebruiken, dus is er minder noodzaak om de chips met een dusdanig hoog tempo te vernieuwen.

Makkelijke upgrade

Een voordeel van de nieuwe Macs is dat het niet lastig zal zijn voor Apple om de chip bij te werken. De M1 zit nu bijvoorbeeld in maar liefst vier Macs: de MacBook Air, 13-inch MacBook Pro, Mac mini en 24-inch iMac.

Wanneer de M2 in productie is, is het veel minder moeite om ‘m in al deze modellen te implementeren dan voorheen. Toen hadden alle Macs namelijk heel verschillende Intel-processoren, nu zijn ze qua moederbord vrijwel gelijk. Het zou daardoor nu zomaar kunnen dat de M2 in één klap in alle modellen tegelijk komt.

Dit biedt ook voordelen voor Apple: die kan dan z’n chipproductie volledig focussen op de nieuwste Mac-chip, in plaats van op oude en nieuwe chips tegelijk.

Nieuwe Macs: wanneer?

Als we 18 maanden aanhouden, betekent dit dat we rond mei 2022 de nieuwe M2-chip moeten verwachten. De M1 kwam immers in november vorig jaar uit.

Dit past ook bij eerdere geruchten, die beweren dat de nieuwe MacBook Air in het voorjaar van 2022 uitkomt. Dit wordt dan de eerste Mac met de M2-chip.

Bron: MacRumors

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar