Terug naar Nieuwe MacBooks crashen: zo los je het op
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe MacBooks crashen: zo los je het op

Door Redactie iCreate28 juni 2012 11:402 min. leestijd3

Een nachtmerriescenario: heb je net een nieuwe MacBook Air of MacBook Pro aangeschaft en dan is hij traag en loopt hij vast als je hem voor het eerst gebruikt. Een aantal gebruikers had vrijwel direct na de aankoop grote problemen met nieuwe MacBooks. Gelukkig is dit probleem op te lossen, maar wat precies de oorzaak is, blijft onduidelijk, zo schrijft Gizmodo.

De oplossing

Wat moet je doen als jij ook last hebt van dit probleem? Allereerst, rustig blijven, want het is op te lossen. Zet je MacBook uit en houd Alt ingedrukt als je je Mac opnieuw opstart. Je krijgt nu een venster waarin je je taal moet kiezen. Open vervolgens ‘Disk Utility’ (Schijfhulpprogramma). Selecteer vervolgens ‘Macintosh HD’ in het linkerpaneel en klik op ‘Verify Disk Permissions’ (Controleer schijfbevoegdheden). Waarschijnlijk vindt het programma nu een aantal fouten. Als de schijfhulp klaar is, kies je ‘Repair Disk Permissions’ (Herstel schijfbevoegdheden). Als het programma dat gedaan heeft, klik je op het Apple-logo links in de menubalk en start je je MacBook opnieuw op. Voor veel mensen blijken de problemen hiermee te zijn opgelost.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wat gaat er mis?

Hoewel Apple nog niet officieel heeft gereageerd op het probleem, lijkt de oorzaak te maken te hebben met Google Chrome. Een conflict tussen de MacBook en Chrome zorgt ervoor dat je nieuwe MacBook behoorlijk in paniek raakt (een kernel panic) en wordt stilgelegd. Het is dus verstandig om bijvoorbeeld Safari te gebruiken en even van Google Chrome af te blijven totdat ze met een update komen die het probleem oplost.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Beloved
Lezer
Beloved

Ik had het ook de eerste dagen maar nu al een week geen last meer van gehad.

Overigens kun je de disk utility ook gewoon opstarten en gebruiken terwijl je mac gewoon aanstaat (staat tussen de utilities)

Anders even: ⌘+spatie en dan disk utility intypen

Bram Nijs
Lezer
Bram Nijs

Heb hetzelfde probleem met mijn 13″ MBA 2012. Sinds ik Safari gebruikt lijkt hij niet meer vast te lopen. Ik hoop dat Google snel met een update komt, aangezien ik toch liefst Chrome wil gebruiken.

Beloved
Lezer
Beloved

Vandeweek is versie 20 uitgekomen van Chrome, zoals ik al zei ik heb er geen last meer van gehad, alhoewel dit waarschijnlijk niet komt door de nieuwe versie.

Maar goed, het is even afwachten inderdaad.