Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'Nieuwe en goedkopere MacBook krijgt Retina-scherm'

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
MacBook


Lees verder na de advertentie

Op zoek naar een nieuwe MacBook? Het lijkt erop dat er nog in de eerste helft van dit jaar een nieuwe en betaalbare MacBook verschijnt met een beter scherm.

MacBook roségoud

Nieuwe MacBook met Retina-scherm

Apple’s huidige instapmodel is een 13-inch MacBook Air van € 1097,91. Het is nog het enige model zonder retina-scherm: tijd dus voor iets nieuws. Vorige week nog hielp de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo geruchten de wereld in over de komst van een instap-model MacBook, mogelijk een nieuwe MacBook Air. Ook DigiTimes heeft het nu over een nieuwe en (naar Apple-maatstaven) betaalbare MacBook met een sterk verbeterd scherm.

DigiTimes heeft het over een ‘MacBook’: het is niet helemaal duidelijk of de nieuwe notebook deel uitmaakt van de ‘gewone’ MacBook- of van de MacBook Air-lijn. DigiTimes meldt in ieder geval dat er bij LG 13,3-inch schermen met een resolutie van 2560 x 1600 pixels geproduceerd worden. Gelijk aan de MacBook Pro en ruimschoots voldoende voor het labeltje ‘Retina’, wat inhoudt dat pixels niet meer los van elkaar te zien zijn. De huidige 13,3-inch MacBook Air blijft steken bij 1440 x 900 pixels. En de huidige MacBook heeft met 12 inch dan weer een kleiner scherm.

Presentatie tijdens de WWDC?


kooptip

Het nieuwe model zou iets duurder worden dan de huidige MacBook Air. Dat is nog altijd honderden euro’s goedkoper dan alle andere opties. Insiders denken dat de nieuwe MacBook laat in het tweede kwartaal van 2018 in de winkels ligt. Dat kan betekenen dat de presentatie plaatsvindt tijdens de WWDC – Apple’s conferentie voor ontwikkelaars – in juni. Apple schat dat er 6 miljoen exemplaren verkocht worden.

Ook nieuwe iPads

iPad Pro met Face ID

Naast de nieuwe MacBook of MacBook Air, kunnen we dit jaar ook wat nieuws verwachten op het gebied van iPads, aldus DigiTimes. Op korte termijn kunnen we een nieuwe iPad verwachten die niet zo heel veel anders is dan zijn voorganger. Later in het jaar komt er misschien een radicaal andere iPad Pro. Deze heeft net zoals de iPhone X zeer smalle randen rondom het scherm en is uitgerust met Face ID.