Terug naar Nieuwe MacBook gepresenteerd: Retina en dunner dan ooit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe MacBook gepresenteerd: Retina en dunner dan ooit

Door Terry Stooker9 maart 2015 19:142 min. leestijd0

Waar iedereen zat te wachten op meer duidelijkheid over de Apple Watch, werd enigszins onverwachts de nieuwe MacBook Air gepresenteerd – al wordt dat ‘Air’ vanaf nu weggelaten. Opvallend genoeg hadden wij veel van de specificaties al voorspeld.

MacBook Retina 2015

Dunner dan ooit

De MacBook Air staat natuurlijk bekend om zijn zeer compacte behuizing. Deze nieuwe MacBook gaat nog net ietsjes verder: 13,1 mm op het dikste punt. Dat is maar liefst 24 procent dunner dan zijn voorganger. Je kunt je voorstellen dat er dan weinig ruimte meer over is voor een ventilator. Deze ontbreekt dan ook. Ondanks de geringe ruimte, is de accuduur hetzelfde gebleven dankzij de speciaal gevormde accu’s die in de unibody MacBook verwerkt zijn. Met een gewicht van 900 gram weegt de MacBook nagenoeg niets.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

MacBook 2015

Hardware: Retina en processor

Het 12-inch beeldscherm heeft een Retina-resolutie van 2304 bij 1440 pixels. Dat is bijna dubbel zoveel als zijn voorganger. Beelden zien er dan ook superscherp en prachtig uit. Geen ventilator betekent dat er geen al te krachtige processor in de MacBook verwerkt kan worden. Dat blijkt uit de 1,3 GHz-processor, al kan deze als het nodig is een turbocharge activeren waardoor hij op 2,9 GHz draait. Met 8 GB werkgeheugen en een harde schijf van van 256 GB is de MacBook het ideale apparaat voor onderweg.

MacBook 2015 hardware

Force Touch

Tot zover weinig verrassends, maar toch zijn er nog nieuwe features gepresenteerd. De trackpad van de MacBook beschikt namelijk over Force Touch, net als de Apple Watch. Dit houdt in dat de trackpad weet of je hard of zacht drukt en aan de hand daarvan kunnen verschillende acties uitgevoerd worden. Daarnaast is het toetsenbord aangepast. De toetsen zijn groter en platter geworden en dankzij de nieuwe bevestigingsmethode is typen nog gemakkelijker.

Omdat de nieuwe MacBook zo dun is, zit er maar één aansluiting op: een nieuwe usb-c-aansluiting. Hiermee kun je de laptop opladen, usb-apparaten aansluiten en video doorlinken. Apple stelt dat je verder geen aansluitingen nodig hebt, omdat alles draadloos kan met behulp van wifi, een hotspot, AirDrop, iCloud, bluetooth, AirPlay en AirPrint.

Wat kost dat?

Rest natuurlijk misschien wel de belangrijkste vraag: hoe duur is ie? De MacBook zal vanaf € 1449 in de winkel komen te liggen, vanaf 10 april om precies te zijn. Je hebt drie kleuropties: goud, zilver en – het volgens ons erg chique – spacegrijs.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Terry Stooker

Is sinds de introductie van de Mac mini fanatiek Apple-gebruiker. Houdt van de vele creatieve mogelijkheden van macOS.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
MacBook
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar