Terug naar Nieuwe MacBook in roségoud en met verbeterde hardware nu beschikbaar
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe MacBook in roségoud en met verbeterde hardware nu beschikbaar

Door Sven Lamers19 april 2016 14:543 min. leestijd0

Een jaar na de eerste release van de Retina MacBook heeft Apple zonet een nieuwe versie gepresenteerd. Deze krijgt een betere processor, een snellere grafische chip en een batterij met langere gebruiksduur. Bovendien is er een nieuwe kleur! Naast zilver, goud en spacegrijs is de MacBook voortaan ook verkrijgbaar in het roségoud.

MacBook roségoud

Betere hardware

De nieuwe processors komen uit de zesde generatie van Intels Core M-serie. De goedkoopste variant heeft een 1,1 GHz-processor, de duurste 1,3 GHz. Met TurboBoost worden snelheden tussen 2,2 en 3,1 GHz bereikt. Daarnaast werd het werkgeheugen geüpgraded naar modules met 1866 MHz (eerste 1600 MHz) waardoor de MacBook ook weer iets sneller wordt.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Ook op grafisch gebied maakt de MacBook een stap vooruit. De nieuwe grafische processor Intel 515 is zo’n 25 procent sneller dan zijn voorganger. Nu is dat nog steeds niet te vergelijken met een MacBook Pro, maar de Intel 515 kenmerkt zich ook vooral door zijn energiezuinigheid.

Ten slotte kon Apple ook weer iets meer batterijduur in de MacBook persen. In vergelijking met de voorganger kun je er ongeveer één uur langer mee vooruit. Dit is vooral te danken aan energiezuinigere onderdelen, de capaciteit van de accu is alleen minimaal groter geworden (van 39,7 naar 41,4 wattuur). Onveranderd is de enkele usb-c-aansluiting die je zowel voor het opladen als voor het aansluiten van accessoires gebruikt.

Nieuwe kleur roségoud

Voor veel mensen is het spannendste nieuws waarschijnlijk de nieuwe kleur. Als je een roségouden iPhone 6s en 9,7-inch iPad Pro hebt, wil je natuurlijk ook dat je MacBook erbij past. Apple heeft je wensen gehoord en biedt zijn lichtste laptop voortaan ook in het roségoud aan. Op de persfoto’s van Apple lijkt het inderdaad precies dezelfde kleur te zijn als bij de iOS-apparaten.

MacBooks op een rij

Beschikbaarheid

De MacBook is vanaf vandaag verkrijgbaar op Apple’s website, vanaf morgen kun je hem ook in de fysieke winkels kopen. De basisvariant met 1,1-GHz Intel Core m3-processor en 256 GB flashopslag krijg je vanaf € 1449, de versie met 1,2-GHz processor en 512 GB flashopslag is verkrijgbaar vanaf € 1799. Wil je de 1,3-GHz processor met tot aan 3,1 GHz TurboBoost, betaal je nog iets meer.

Eerste indruk

Het mag duidelijk zijn, ook met de geüpgradede hardware is de MacBook geen vervanging voor de Pro. De processors zijn nog steeds niet krachtig genoeg voor professionele toepassingen. Maar de MacBook wil ook helemaal vervanging zijn. Het is een superlicht en mobiel apparaat en niet bedoeld als ‘je enige notebook’ zoals de Pro. Wel had Apple nog nieuwe usb-c-accessoires kunnen presenteren, want nu is het nog steeds een ramp als je meerdere usb-apparaten wilt gebruiken en tegelijk wilt opladen.

Heel erg positief zijn we over de kleur. Roségoud ziet er op de iPhone en iPad erg chic uit en zal ook op de MacBook veel liefhebbers vinden. Wat vinden jullie van de nieuwe MacBook?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
MacBook
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar