Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Verrassing: Apple lanceert nieuwe MacBook Air en MacBook Pro

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
MacBook Air en MacBook Pro


Lees verder na de advertentie

Verrassing: Apple heeft vandaag een nieuwe versie van de MacBook Air en de MacBook Pro uitgebracht. Geen compleet nieuwe modellen – anders had Apple ook wel een keynote georganiseerd – wel is er het een en ander verbeterd.

MacBook Air

MacBook Air

De MacBook Air is vorig jaar al grondig vernieuwd, en nu doet Apple er nog een schepje bovenop door het Retina-display te voorzien van True Tone. True Tone zorgt ervoor dat het wit op je scherm in alle gevallen knisperend wit oogt, of je het nu bekijkt bij kaarslicht of onder een TL-buis. De nieuwe MacBook Air kost € 1249.

Wil je meer weten over de nieuwe MacBook Air? Lees dan ons dossier over de MacBook Air 2019.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

13-inch MacBook Pro

MacBook Pro

Bij de MacBook Pro heeft Apple het 13-inch instapmodel vernieuwd. Het bevat nu de nieuwste quad-core processors van de 8e generatie: dat maakt deze Mac twee keer krachtiger dan zijn voorganger. Het model heeft een Apple T2 Security Chip en ook een Retina-display met True Tone. Bijzonder is dat dit model is uitgerust met een Touch Bar: dat betekent dat nu álle modellen uitgerust zijn met een Touch Bar. De vernieuwde MacBook Pro kost € 1499.

Deze Macs verdwijnen

Waar het assortiment aan de ene kant wordt uitgebreid, verdwijnen er aan de andere kant ook weer producten. De MacBook Air 2018 is uit het assortiment gehaald. Een MacBook Pro zónder Touch Bar ga je ook niet meer vinden bij Apple. En de ‘gewone’ MacBook is ook niet meer terug te vinden op de website van Apple.

Back to School

De introductie van de nieuwe Mac-modellen vormt tevens het startsein van Apple’s Back to school 2019-actie. Studenten en medewerkers in het onderwijs kunnen de vernieuwde MacBook Air en MacBook Pro kopen tegen een gereduceerd tarief.

“Studenten zijn dol op Mac – dit is de notebook waarop ze vertrouwen op hun studentenkamer en in de collegezaal, en de populairste keuze onder studenten in het hoger onderwijs”, zegt Tom Boger, Senior Director Mac Product Marketing van Apple. “Met de verlaagde studentenprijs voor MacBook Air en de vernieuwde 13-inch MacBook Pro met snellere prestaties, Touch Bar en Touch ID, is dit het beste moment ooit om een Mac mee te nemen naar je opleiding.”

Bron: Apple