Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple introduceert volgende maand vermoedelijk een iPhone SE 2

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone SE


Lees verder na de advertentie

Komt er een nieuwe iPhone SE 2? Het lijkt er wel op – en mogelijk al de volgende maand. Het Franse Consomac heeft ontdekt dat er nieuwe iPhone-modellen geregistreerd zijn in de database van de Eurasian Economic Commission (EEC). Dit is interessant, want doorgaans worden nieuwe Apple-producten ongeveer een maand voor de lancering in deze database opgenomen.

registratie iPhone

Nieuwe iPhones in mei

In landen die vallen onder de EEC zijn bedrijven verplicht om elektronische apparatuur te registreren. Op deze manier is er in het verleden al vaak informatie gelekt die later bleek te kloppen. Zo registreerde de EEG op 19 februari ook twee nieuwe iPad-modellen. Ruim een maand later, op 27 maart, bleek het te gaan om een iPad 2018 met wifi en een iPad 2018 met wifi + Cellular.

In het document dat Consomac heeft ontdekt staat een iPhone met iOS 11 vermeld. Daarbij staan ook de typenummers A1920, A1921, A1984, A2097, A2098, A2099, A2101, A2103, A2104, A2105 en A2106. Geen van deze nummers komt overeen met de bestaande iPhones van Apple.

Komt er een iPhone SE 2?


kooptip

Kortom: de kans is bijzonder groot dat Apple in mei een nieuwe iPhone introduceert. Maar om welk toestel gaat het dan? Veel geruchten spraken de afgelopen maanden over een nieuwe iPhone SE, die al in de eerste helft van 2018 zou moeten verschijnen. WWDC 2018 leek een goed moment om het budget-toestel aan te kondigen, maar mogelijk presenteert Apple de iPhone SE 2 dus al de volgende maand.

Een andere kandidaat is een gouden variant van de iPhone X. Er gaan al maanden geruchten over een gouden iPhone X. Deze week bleek zelfs dat Apple vorig jaar al concrete plannen had voor een gouden iPhone X. Door productieproblemen zouden deze plannen gecanceld zijn, maar mogelijk maakt het toestel binnenkort dus alsnog zijn debuut.