Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
nieuws iPhone iPhone 2019

Dit is het vermoedelijke ontwerp van de nieuwe iPhone XR

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
nieuwe iPhone XR ontwerp


Lees verder na de advertentie

Vorige week zagen we het mogelijke ontwerp van de iPhone XI en iPhone XI Max. De afbeeldingen kwamen af van OnLeaks, die de gemaakte renders baseerden op gelekte informatie. Nu doet de bekende iPhone-lekker hetzelfde kunstje voor de nieuwe iPhone XR.

Nieuwe iPhone XR ontwerp

De iPhone XR is op dit moment de populairste telefoon van Apple. Het toestel is bijna even high-end als zijn grote broer (de iPhone XS), maar dan honderden euro’s goedkoper. In september presenteert Apple waarschijnlijk een opvolger van het instapmodel. De naam van het toestel is nog niet bekend, maar de bron suggereert dat het wel eens de iPhone XE zou kunnen worden.

OnLeaks heeft het niet altijd bij het goede eind, maar maakte in het verleden vaker accurate renders van nog niet aangekondigde Apple-producten, zoals bij de iPhone X. Dit maakt het extra interessant om te kijken naar het mogelijk ontwerp van de nieuwe iPhone XR, die veel overeenkomsten heeft met het model van dit jaar.

De grootste verandering is te vinden aan de achterkant. Hier zijn niet één, maar twee cameralenzen te zien. Waarschijnlijk een groothoeklens en telelens. De cameramodule is behoorlijk anders dan bij de iPhone X en iPhone XS. Ze bevinden zich op een grote vierkante bult, wat vergelijkbaar is met het vermoedelijke ontwerp van de iPhone XI.


kooptip

Aan de voorzijde is de iPhone XE in de render onveranderd. De inkeping is er nog steeds – en die is even groot. Het display meet nog steeds 6,1 inch en weer van LCD, in plaats van het duurdere oled. De resolutie blijft gelijk: 1792 x 828 pixels.

Lancering

In september organiseert Apple een keynote waarin de nieuwe iPhones worden onthuld. Doorgaans is dat in de tweede week van die maand, 10 september lijkt het meest waarschijnlijk. Een paar dagen later kun je de nieuwe iPhone XR als het goed is pre-orderen. Nu kost de iPhone XR 859 euro, maar het is niet bekend of Apple vasthoudt aan deze prijs.

Wil je direct op de hoogte zijn als er belangrijke ontwikkelingen zijn bij nieuwe iPhones? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Onleaks & Pricebaba.