Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iPhone iPhone 2019

Zijn dit de nieuwe iPhone XI en iPhone XI Max?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone XI ontwerp


Lees verder na de advertentie

Dit jaar lijkt Apple uit te pakken met een grote iPhone-update. Het vlaggenschip – waarschijnlijk de iPhone XI – is waarschijnlijk uitgerust met drie camerelenzen, die zich verzamelen op een vierkante bult. Op basis van nieuwe informatie denkt het bekende OnLeaks nauwkeurig in te kunnen schatten hoe ze eruitzien.

Nieuwe iPhone XI ontwerp

De resultaten zijn te zien in gemaakte renders, die tot stand kwamen na een samenwerking met de Indiase website CashKaro. De twee partijen komen met interessante nieuwe informatie over de iPhone XI en iPhone XI Max. Het is lastig in te schatten hoe betrouwbaar de informatie is, maar OnLeaks heeft het vaker bij het goede eind gehad.

Wat bijvoorbeeld interessant is, is dat Apple de achterkant voorziet van een nieuw glazen ontwerp. Die zou bestaan uit één stuk glas, waarachter ook de drievoudige camera schuilt. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de camera minder uitsteekt.


kooptip

Verder zien we de cameralenzen niet netjes onder elkaar, maar in een driehoekige opstelling op een vierkante bult. Het ontwerp vinden we weinig elegant, maar het is in lijn met eerdere geruchten over de iPhone XI en iPhone XI Max. Grote kans dus dat dit een heel eind in de buurt komt van het uiteindelijke ontwerp.

Daarnaast nog iets opvallends: de mute-knop. Die zou niet vierkant meer zijn, maar rond. Dit is vergelijkbaar met de mute-knop bij oudere iPads. Ook zou de iPhone 2019 een fractie groter zijn. De formaten zijn 43,9 x 71,4 x 7,8 millimeter. Het huidige vlaggenschip meet 143,6 x 70,9 x 7,7 millimeter. Mogelijk komt dit doordat Apple een grotere batterij in de iPhone verwerkt. Volgens eerdere geruchten kun je het toestel immers tweezijdig draadloos opladen. Hierdoor laad je apparaten zoals de AirPods al op door ze op de achterkant van de iPhone te leggen.

Verder verschilt het uiterlijk van de iPhone XI niet zo gek veel met dat van zijn voorganger. De inkeping is er nog steeds – en die zou precies even groot blijven. Ook blijven de randen rondom het scherm gelijk, is er een Lightning-conector en zijn de randen langs het scherm omgeven door een roestvrijstalen frame.

iPhone XR 2

Naast de iPhone XI en iPhone XI Max komt Apple waarschijnlijk ook met een opvolger van de iPhone XR. Volgens geruchten krijgt dit toestel er ook een lens bij: twee in plaats van een. De drie nieuwe iPhones worden hoogstwaarschijnlijk medio september gepresenteerd, waarna ze luttele dagen later te bestellen zijn.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen over de nieuwste iPhones? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: CashKaro.