Terug naar ‘Apple werkt aan iPhone met Face ID én Touch ID’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple werkt aan iPhone met Face ID én Touch ID’

Door Koen van Ekeren20 mei 2019 11:482 min. leestijd0

Apple nam in 2017 afscheid van Touch ID, maar misschien zit er wel een comeback in voor de vingerafdrukscanner. Patenten van Apple wijzen uit dat het bedrijf plannen heeft om Touch ID terug te brengen naar toekomstige iPhones – en dat moet beter werken dan ooit.

Krijgt de nieuwe iPhone Touch ID?

nieuwe iPhone Touch ID

Face ID is enorm betrouwbaar en werkt geweldig snel, maar toch blijven we Touch ID soms missen. Ligt je iPhone plat op tafel, dan moet je je hoofd voorover buigen om te zorgen dat Face ID je ziet. En de iPhone blijft af en toe moeite hebben met je ochtendhoofd, waardoor je je toegangscode moet intoetsen.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

In een toekomstige iPhone (waarschijnlijk komt de iPhone XI nog te vroeg) zijn er mogelijk twee ontgrendelmethoden: Face ID én Touch ID. Het patent beschrijft dat Apple een vingerafdrukscanner wil verwerken in het scherm, waarbij het niet uitmaakt waar je je vinger op het scherm plaatst.

Hiervoor maakt Apple kleine gaatjes in het display. Deze gaatjes zijn onzichtbaar voor de gebruiker, maar laten het licht van de optische sensoren door. Wanneer je je vinger op het scherm plaatst, wordt dit licht weerkaatst. Vervolgens wordt de opgevangen reflectie vergeleken met het profiel van je vinger.

Het is niet voor het eerst dat Apple een in-display vingerafdrukscanner heeft gepatenteerd. Toch is de oplossing een stuk inventiever dan wat we eerder hebben gehoord en wat concurrenten doen. De Huawei Mate 20 Pro is ook uitgerust met een vingerafdrukscanner onder het scherm; deze maakt gebruik van een kleine camerasensor onder het scherm.

iPhone 2019

Lang niet alle patenten worden uitgewerkt, dus het is nog geen zekerheid dat Touch ID een wederopstanding beleeft. Verder lijkt dit jaar nog te vroeg te komen; bij de opvolger van de iPhone XS moet je het dus waarschijnlijk doen met alleen Face ID. Welke verbeteringen de iPhone waarschijnlijk wél krijgt, lees je in het iPhone 2019 dossier.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van ontwikkelingen over nieuwe iPhones? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies

Bron: Patently Apple.

 

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar