Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iPhone XR iPhone XS keynote

Gelekt: namen, kleuren & opslag iPhone Xs (Max) en iPhone Xr

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 2018 render voorkant


Lees verder na de advertentie

De namen van de drie nieuwe iPhone 2018-modellen zijn bekend. Ook andere details zijn per abuis naar buiten gekomen. Dat is gebeurd via Apple’s eigen website, slechts enkele uren voor aanvang van het iPhone-event.

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/1039833784387072000

iPhone Xs, Xs Max en Xr

iPhone XrDe namen van de drie nieuwe iPhone-modellen zijn aangetroffen in een xml-bestand met een sitemap op de website van Apple. In de code wordt verwezen naar AppleCare en hoesjes voor de nieuwe iPhones. Op deze manier zijn de namen iPhone Xs, iPhone Xs Max en iPhone Xr naar buiten gekomen. Uit de code valt niets af te leiden over hoofdlettergebruik, dus daarin kan nog enige nuance optreden.

Drie nieuwe iPhone-modellen

drie nieuwe iPhones


kooptip

Er zijn dit jaar twee premium-modellen met oled-scherm en dubbele camera: de 5,8-inch iPhone Xs en de 6,5-inch Xs Max. Van deze twee modellen lekten de namen anderhalve week terug al.

De iPhone Xr is Apple’s nieuwe budgetmodel met een 6,1-inch lcd-scherm en een enkele camera, verkrijgbaar in een aantal opvallende kleuren. Hierover bestond tot nu toe de meeste onduidelijkheid. In de media werd heel lang de naam iPhone 9 gehanteerd, ook de namen Xc en Xr passeerden de revue. Nu lijkt het er steeds sterker op dat die laatste het gaat worden.

Kleuren en opslag iPhone 2018Kleuren iPhone Xr

Buiten de namen is er nog meer informatie aangetroffen op de website van Apple. De iPhone Xs (Max) is waarschijnlijk verkrijgbaar met 64, 256 en 512 GB aan opslagcapaciteit. Qua kleuren biedt Apple zilver, spacegrijs en – nieuw dit jaar – goud. De iPhone Xr is er met 64, 128 en 256 GB opslag en er is een heel kleurenpalet om uit te kiezen: in de code zien we zwart, wit, rood, geel, blauw en koraal.

Apple-keynote

Woensdag 12 september horen we meer over de nieuwe iPhone 2018. Apple geeft dan om 19.00 uur Nederlandse tijd een keynote. Wil je op de hoogte blijven, volg ons dan op Twitter via @icreate_NL.