Terug naar 'Nieuwe iPhone heet iPhone 6SE, niet iPhone 7'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Nieuwe iPhone heet iPhone 6SE, niet iPhone 7'

Door Laura Grootaarts25 juli 2016 19:552 min. leestijd0

De nieuwe iPhone die dit najaar verschijnt, lijkt zó ontzettend veel op de iPhone 6s dat hij de naam ‘iPhone 7’ eigenlijk helemaal niet verdient. En misschien moeten we de naam iPhone 7 voorlopig inderdaad even vergeten. Volgens het Duitse Apfelpage.de gaat Apple de nieuwe iPhone geen iPhone 7, maar iPhone 6SE noemen.

De naam iPhone 6SE lijkt een samenraapsel van de laatste twee iPhone-namen: de iPhone 6s en de iPhone SE. Volgens Apfelpage zijn er al verpakkingen gemaakt met daarop de naam iPhone SE. Neem het met een korrel zout: het gerucht zou afkomstig zijn van schimmige Chinese bronnen en er zijn ook al geen foto’s die het gerucht kracht bijzetten. Bovendien wordt er met geen woord gerept over een eventueel Plus-model.

Voortaan iPhone cyclus van 3 jaar

We zijn van Apple gewend dat ze eens in de twee jaar een compleet nieuwe iPhone lanceren. Dat zou dan dit jaar dus het geval moeten zijn met de iPhone 7. Maar de geruchten laten maar weinig schokkende veranderingen zien: als alles klopt, is de nieuwe iPhone straks nauwelijks te onderscheiden van het huidige model. Een betere camera, minder lelijke antennestrepen, meer opslagruimte en géén koptelefoonaansluiting, dat zijn naar alle waarschijnlijkheid de opmerkelijkste veranderingen.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Al langer wordt er geroepen dat Apple het voortaan anders gaat doen en niet meer eens in de twee, maar nog maar eens in de drie jaar een nieuwe iPhone uitbrengt. Kortom: de iPhone 6SE doorbreekt de 2-jarige cyclus en de compleet vernieuwde iPhone 7 verschijnt pas in 2017, het jaar waarin de iPhone zijn 10-jarig jubileum viert. Die iPhone moet dan ook echt baanbrekend zijn.

Release iPhone 6SE

De iPhone 7 – pardon, iPhone 6SE – verschijnt naar alle waarschijnlijkheid op vrijdag 16 september. Tijdens de keynote in de week van 5 september horen we wat het gaat worden. Mogelijk staat dan ook een iPad Pro 2 op het programma, daarvan hebben we tot nu toe nauwelijks iets gehoord, maar eerder vandaag doken er foto’s op van de tablet.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar