Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone 2019

Gelekte renders tonen iPhone XI met radicaal nieuw ontwerp

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
nieuwe iPhone 2019 drie camera's


Lees verder na de advertentie

Vorige week lekte het mogelijke ontwerp van de iPhone 2019 uit. De renders lieten een vierkante bult zien met daarop drie camera’s, opgesteld in een driehoek. Maar dat Apple kiest voor deze vreemde camera-opstelling, is allerminst zeker. Volgens Onleaks en de Indiase site CompaRaja test Apple ook met een compleet ander prototype.

Ontwerp iPhone 2019

Het ontwerp (zie bovenstaande afbeelding) van de iPhone XI Max verschilt enorm met de eerder gelekte renders. De verhoging is subtieler en geplaatst in het midden van de telefoon. De drie cameralenzen vormen samen niet een driehoek, maar zijn netjes horizontaal uitgelijnd. In het midden vind je de cameraflitser, met daaronder de microfoon.

Ondanks de grote verschillen is de bron er zeker van dat beide prototypes ‘100% legitiem’ zijn. De drie iPhone 2019-modellen zouden nog in de EVT-fase Engineering Validation Test) zitten, wat betekent dat nog niets zeker is.


kooptip

In tegenstelling tot de renders van vorige week, is nu ook de voorkant van de iPhone 2019 te zien. Die heeft veel weg van de huidige iPhone XS (Max), maar de uitsnede voor de camera is iets kleiner. Waarschijnlijk komt dit doordat de optische sensoren, die nodig zijn voor gezichtsherkenning, achter het scherm zijn geplaatst. Bovendien zijn de randen rondom het scherm een fractie dunner.

iPhone 2019 drie camera’s

Het lijkt zo goed als zeker dat Apple de opvolger van de iPhone XS, die mogelijk de iPhone XI of iPhone 11 heet, uitrust met drie cameralenzen. Een voordeel van de derde lens is dat het kan bijdragen aan een nauwkeurige 3D-detectietechnologie. Bovendien verbetert het de cameraprestaties bij weinig licht.

In september kondigt Apple de iPhone 2019-modellen aan. Het paradepaardje wordt de iPhone XI Max (of iPhone 11 Max), die over de drievoudige camera beschikt. Het kleinere broertje, de iPhone XI, behoudt naar verluidt zijn dubbele camera. Daarnaast komt er opvolger van de goedkopere iPhone XR, die dit keer niet één, maar twee cameralenzen heeft.

Welk prototype heeft jouw voorkeur?

ontwerp iPhone 2019