Terug naar Nieuwe Intel-chip geeft MacBook 24 uur stroom
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe Intel-chip geeft MacBook 24 uur stroom

Door Daan Jeuken14 september 2011 09:271 min. leestijd0

Sinds het uitbrengen van OS X Lion klagen MacBook-gebruikers steen en been over een ernstige beperking van de batterijduur. Apple pronkt voor de MacBook-lijn met een batterijduur van 5 tot 7 uur, maar bij verschillende gebruikers is dit sinds Lion verkort tot 2 uur. Met de nieuwe Intel-chips moet gezeur over de batterijduur echter verleden tijd worden: met deze chips in de MacBooks kun je ze 24 uur gebruiken zonder stopcontact te zien.

Haswell = Sandy Bridge / 20
De nieuwe Intel-chip, genaamd Haswell, gebruikt twintig keer minder energie dan de Sandy Bridge-processor die momenteel in de Macs zit. Hij gebruikt zelfs zo weinig energie dat hij op Intel’s Developer Forum werd gedemonstreerd met een zonnecel, die werd opgeladen met een lampje. Bouw dit in in een laptop en hij hoeft nooit meer aan het stopcontact.

Dat is echter nog toekomstmuziek, evenals het gebruik van Haswell. De chips zullen in 2013 gebruikt kunnen worden, maar of Apple daarop gaat wachten is de vraag. Er wordt namelijk druk gespeculeerd dat Apple, uit ontevredenheid over het stroomgebruik van de huidige Intel-processors, sterk zit na te denken om de Intels te laten vallen voor de eigen ARM-chips.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar