Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iMac

Wordt dit het nieuwe design van de iMac?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
imac concept


Lees verder na de advertentie

Apple staat op het punt om een nieuwe iMac te lanceren, en die krijgt nog het oude ontwerp. Maar ondertussen wordt er ook al hard gewerkt aan een nieuw model met een futuristisch design. Hoe die eruit gaat zien? Hopelijk een beetje zoals in het onderstaande concept!

Geïnspireerd op de iPad Pro

Naar verluidt lijkt het ontwerp van de toekomstige iMac op dat van de iPad Pro en de iPhone X. Dat idee keert terug in het concept van Daniel Bautista. Hierop is een iMac te zien met één en al scherm, en slechts een smalle rand eromheen. Het lijkt bijzonder veel op een iPad Pro die op een standaard is geplaatst. Die standaard bevat in het concept ook nog een leuke gimmick: hij doet dienst als draadloze oplader. Je kunt er dus je iPhone of AirPods mee opladen. Of – als we dan toch bezig zijn – een draadloos oplaadbare Magic Mouse.

imac concept draadloos opladen

iMac met Face ID

In het concept zit ook een recent gerucht verwerkt: de komst van Face ID naar de Mac. Eind vorige maand werden hiervoor in de code van het nieuwe macOS Big Sur aanwijzingen aangetroffen. Face ID is nu enkel nog beschikbaar op iPhone modellen en iPads zonder thuisknop. Als we dit concept mogen geloven, dan wordt de benodigde camera verwerkt in de smalle rand bovenaan het scherm – gelukkig is er geen notch. Meer afbeeldingen zijn te zien op behance.net.


kooptip

iMac met Face ID

Het is nog onduidelijk wanneer de iMac met het compleet vernieuwde design verschijnt. Waarschijnlijk wordt het ook de eerste iMac met de Apple Silicon-chip. Apple heeft tijdens de WWDC aangegeven dat er dit jaar nog een Mac komt met zo’n chip, maar de kans is groot dat het dan om een MacBook Pro gaat.