Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Meer bewijs: nieuwe iMac 2021 op komst

Auteur: Laura Grootaarts
5 reacties
iMac 21,5-inch 4K


Lees verder na de advertentie

Apple is gestopt met de verkoop van een aantal varianten van de 21,5-inch iMac. Bovendien is de iMac Pro nu compleet van het toneel verdwenen. Mogelijk betekent dit dat de nieuwe iMac 2021 op komst is!

iMacs raken op

De 21,5-inch iMac met 4K-display zit nog steeds in het Apple-assortiment, maar qua opslag heb je sinds dit weekend minder keuze dan voorheen. De versies met 512 GB of 1 TB SSD-schijf worden niet meer verkocht. Wil je nu een iMac, dan heb je alleen nog de keuze uit een iMac met 256 GB SSD-opslag of 1 TB Fusion Drive-opslag. De hoeveelheid geheugen en het type processor kun je nog wel aanpassen. De vraag is echter: moet je op dit moment wel een nieuwe iMac willen kopen?

De 21,5-inch iMac is namelijk niet de enige iMac waarmee duidelijk ‘iets’ aan de hand is. Vorige week bleek de iMac Pro – de spacegrijze iMac voor professionele gebruikers – nog slechts beschikbaar ‘zolang de voorraad strekt‘. Inmiddels is deze Mac bij Apple uitverkocht en verwijderd van de website. Als de iMac-voorraad opraakt, betekent dat dat er geen nieuwe iMacs van dat type meer worden gemaakt. Mogelijk is dat om plaats te maken voor een nieuwe iMac. Dat er met twee iMacs tegelijk iets aan de hand is, versterkt het idee dat er iets nieuws aan zitten te komen.

Nieuwe iMac 2021 op komst?

Er gaan inderdaad al langer geruchten over een nieuwe generatie iMacs. De iMac zou voor het eerst in jaren een compleet nieuw ontwerp krijgen. Het scherm gaat er waarschijnlijk meer uitzien als een iPad Pro of Air, met een smalle rand eromheen. Mogelijk wordt het scherm ook een stukje groter, maar vanwege de rand blijft de iMac redelijk compact. De nieuwe iMac is naar verwachting verkrijgbaar in dezelfde kleuren als de iPad Air: zilver, spacegrijs, roségoud, groen en hemelsblauw.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Ook stapt Apple bij de toekomstige iMacs de overstap van Intel- naar de eigen M1-chip. Of beter gezegd, naar de opvolger daarvan. Apple zou werken aan een chip met 16 high-performance cores en 4 energiezuinige high-efficiency cores: 20 cores in totaal dus. Nu zijn het er nog 8. Kortom, als je op zoek bent naar een nieuwe iMac, is het sowieso verstandig om nog even af te wachten.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors