Terug naar Google Earth is vernieuwd: deze twee functies moet je zeker uitproberen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Google Earth is vernieuwd: deze twee functies moet je zeker uitproberen

Door Koen van Ekeren19 april 2017 16:493 min. leestijd0

Twee jaar werkte Google eraan en dinsdag werd hij gelanceerd: een gloednieuwe versie van Google Earth. De update heeft een aantal fraaie nieuwe functies, zoals de mogelijkheid om locaties in 3D te bekijken. De nieuwe functies van Google Earth zijn nu beschikbaar op Google Chrome en op korte termijn volgt een iOS-versie.

Nieuwe functies van Google Earth

Met de update is Google Earth een stuk interactiever geworden. In dit artikel beschrijven we de nieuwe functies, die allemaal zeker het uitproberen waard zijn.

1. 3D-viewNieuwe functies van Google Earth

De meest uit het oog springende functie is de mogelijkheid om locaties over de hele wereld in 3D te bekijken. Navigeer bijvoorbeeld naar de Erasmusbrug van Rotterdam en selecteer rechtsonder de 3D-button. Door shift in te drukken tijdens het slepen, bekijk je de beroemde brug vervolgens vanuit alle hoeken en standen. Of ga wat verder van huis en ‘vlieg’ bijvoorbeeld langs de Grand Canyon of het Himalayagebergte.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Voyager

Haaien Google Earth

Een andere vermakelijke functie is Voyager. Deze functie open je door linksboven op het roer-icoontje te klikken. In Voyager word je rondgeleid door verschillende locaties. Ga bijvoorbeeld op haaienexpeditie en begeef je tussen allerlei bloeddorstige haaien. Of kies voor een tour van BBC Earth en kom meer te weten over de ‘Big Five’ van Afrika.

Voor Voyager werkt Google samen met verschillende verhalenvertellers, zoals wetenschappers van NASA. Op dit moment kun je kiezen uit vijftig verschillende verhalen en dit blijft zich uitbreiden.

Overige nieuwe functies

Voor mensen die zich graag laten verrassen is er de ‘ik doe een gok’-functie, waarmee je verborgen pareltjes kunt vinden. Je komt dan terecht op één van de 20.000 locaties die Google voor de functie heeft samengesteld. Verder toont Google Earth ‘kenniskaarten’ met extra informatie over bepaalde locaties.

Google Earth versus Flyover

De nieuwe 3D-view van Google Earth lijkt veel op de Flyover-functie van Apple Kaarten. Met Google Earth bekijk je locaties echter vanuit meer verschillende hoeken en standen. Daarnaast oogt Flyover een stuk geanimeerder dan de realistischere en scherpere 3D-beelden van Google Earth.

Ook kun je op Google Earth aanzienlijk meer Nederlandse steden in 3D verkennen. Vrijwel alle grote steden beschikken daar over een 3D-weergave. Bij Flyover beperkt dit zich tot Eindhoven, Utrecht en Rotterdam.​

Kijk en oordeel zelf: zijn de beelden van de Erasmusbrug in Flyover mooier, of in Google Earth?

Flyover

De Erasmusbrug in Flyover

Google Earth 3D

De Erasmusbrug in Google Earth

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar