Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

7 grote vernieuwingen die iOS 13 naar je iPhone brengt (video)

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Nieuwe functies iOS 13


Lees verder na de advertentie

Begin deze maand presenteerde Apple de nieuwe functies van iOS 13. Het gaat om een grote update, die in het najaar beschikbaar is. Benieuwd naar het nieuwe besturingssysteem? We geven je alvast een voorproefje.

Nieuwe functies iOS 13

In de bovenstaande video laten we de volgende vernieuwingen zien:

Donkere modus

Een belangrijke verbetering is de donkere modus. Zoals je in de video ziet schakel je dit in bij de Instellingen-app, maar kan het ook op een snellere manier: via het Bedieningspaneel. ’s Avonds is het een stuk prettiger kijken naar je iPhone in deze modus, bovendien gaat de batterij van de iPhone X en iPhone XS met deze functie langer mee. Het oled-scherm gebruikt namelijk geen energie wanneer er zwart wordt weergegeven.

Foto’s


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

In de Foto’s-app gebruikt Apple voortaan kunstmatige intelligentie om je beste foto’s te herkennen. Deze foto’s krijgen een prominenter plekje. Dubbele foto’s of foto’s die gelijk ogen worden verborgen. Live Photos en video’s worden automatisch afgespeeld. Ook is het bewerken van foto’s eenvoudiger geworden en heb je meer opties. Met een veeg versterk of verzwak je bijvoorbeeld je toegepaste effecten.

Quicktype-toetsenbord

Boven het iPhone-toetsenbord zie je suggesties als je aan het typen bent. De functie Quicktype voorspelt welk woord je wilt gaan typen. Met een tik erop wordt het woord toegevoegd aan de zin. In het buitenland was Quicktype er al, maar met iOS 13 komt het voor het eerst naar Nederland.

Volumeregelaar

Als je het volume van de iPhone aanpast, duikt de regelaar subtiel op in de bovenhoek. Nu is dat nog pontificaal op het scherm, wat voor veel iPhone-gebruikers een grote ergernis is.

Herinneringen

De Herinneringen-app was erg beperkt, maar krijgt een flinke upgrade. Taken zijn veel gemakkelijker vast te leggen en te organiseren. Zo voeg je eenvoudig tijdstippen, datums, locaties, vlaggetjes en bijlagen toe.

Zoek mijn-app

De apps Zoek mijn Vrienden en Zoek mijn iPhone worden gecombineerd tot de app Zoek mijn. Nieuw is dat je ook je Apple-apparaten die offline zijn kunt traceren. Later brengt Apple mogelijk een sleutelhanger uit de Apple Tag, waardoor je met de app werkelijk álles terugvindt.

Kaarten

Apple heeft nu ook zijn eigen Google Street View. Met de functie Look Around loop je virtueel door een straat en kijk je om je heen. Helaas is Look Around eerst nog alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Wil je meer weten over iOS 13? Bekijk ons dossier: