Terug naar Nieuwe functies in Pages, Numbers en Keynote: multitasken, 3D Touch
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe functies in Pages, Numbers en Keynote: multitasken, 3D Touch

Door Laura Grootaarts16 oktober 2015 10:162 min. leestijd2

We hebben er even op moeten wachten, maar nu heeft Apple eindelijk een update uitgebracht voor Pages, Numbers en Keynote. Alle drie de iWork-programma’s zijn bijgewerkt voor zowel iOS op de iPad en de iPhone als El Capitan op de Mac. De belangrijkste verandering in zowel iOS als El Capitan is dat je nu kunt multitasken.

Multitasken in El Capitan en iOS

Het is een functie die inmiddels niet meer weg te denken valt: Split View in El Capitan, oftewel twee schermen naast elkaar op je scherm zonder dat iets anders je nog afleidt. Pages, Keynote en Numbers voor de Mac kunnen nu met deze functie uit de voeten.

Split View

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Ook op de iPad kun je multitasken in de drie productiviteitsprogramma’s. Je kunt gebruikmaken van Slide-over en beeld-in-beeld. Heb je een iPad Air 2 of een iPad mini 4? Daarop werkt Split View ook. Je kunt dus twee apps naast elkaar geopend houden op het scherm van je iPad. Als straks de iPad Pro in de winkels ligt, komt deze nieuwe functie natuurlijk helemaal goed van pas.

3D Touch en Force Touch

Op de nieuwe iPhone 6s en 6s Plus ondersteunen de apps bovendien 3D Touch. Tik je wat langer op het scherm, dan opent dat een heel scala aan opties die je eerder nog niet had. Heb je een Mac met een Force Touch-trackpad, bijvoorbeeld de nieuwe Magic Trackpad 2? Druk dan extra hard op afbeeldingen om ze te bewerken.

Eindeloze lijst met verbeteringen

Het houdt trouwens niet op met Multitasken en 3D Touch. Van extra sjablonen en thema’s om mooie documenten mee te maken tot opmaakfuncties in een nieuwe knoppenbalk … de lijst van grote en kleine verbeteringen is eindeloos. Je vindt de hele lijst van aanpassingen voor El Capitan terug in de App Store:

En hier vind je al de aanpassingen voor de iOS-apps:

Heb je de iWork-programma’s nog niet? Dan kun je ze via de bovenstaande links ook downloaden. Voor de Mac-apps betaal je € 19,99 per stuk, de iOS-apps kosten € 9,99.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rick Harskamp
Lezer
Rick Harskamp

Jammer dat Apple nog steeds niet de optie link tussen tekstblokken hersteld heeft zodat de tekst van de ene blok doorloopt naar de gelinkte doorloopt! Dit is nog steeds een gemis!

Marie-Rose Regout
Lezer
Marie-Rose Regout

ben benieuwd wanneer er eindelijk een modus komt om hyperlinks te maken binnen een document en van het ene document naar het andere als ook van pages naar numbers en omgekeerd. Zou toch wel erg handig zijn