Terug naar Met deze 6 nieuwe functies in iOS 11 maakt Apple je leven veiliger
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Met deze 6 nieuwe functies in iOS 11 maakt Apple je leven veiliger

Door Koen van Ekeren17 juni 2017 11:004 min. leestijd0

Met iOS 11 krijgt het besturingssysteem van iPhone-gebruikers weer een opgefrist design. Maar Apple introduceert ook tal van nieuwe functies in iOS 11 – waarvan veel ons leven weer een stukje veiliger maken. We zetten er 6 op een rij.

Veilige nieuwe functies in iOS 11

1. Automodus

automodus

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het gebruiken van een smartphone achter het stuur is levensgevaarlijk, dat weet iedereen. Toch is het soms verdomd lastig om een appje, Facebook-melding of pushbericht te negeren terwijl we aandacht besteden aan de weg. In iOS 11 beschermt Apple ons met een nieuwe automodus tegen deze verleidingen.

De functie heet ‘Niet storen tijdens autorijden’ en je vindt hem in het vernieuwde bedieningspaneel. Met behulp van Bluetooth- of WiFi weet de automodus wanneer je je in een auto begeeft. Je iPhone ontvangt dan geen notificaties meer. Als je toch nog probeert om een bericht te openen tijdens het rijden, word je begroet met een blanco scherm.

2. SOS-noodmelding 

Hopelijk heb je de functie nooit nodig, maar hij kan goed van pas komen. In iOS 11 heeft de iPhone een Emergency SOS-functie. Door vijf keer snel op de aan/uit-knop te drukken, neemt je iPhone direct contact op met de hulpdiensten. Ook kun je noodcontacten toevoegen, zoals je echtgenoot of ouders. Zij ontvangen dan meteen een bericht als je de hulpdiensten hebt opgeroepen. Bekijk bovenstaande video om te zien hoe de functie in zijn werk gaat.

3. Rijstrookassistentie
Naast de automodus heeft Apple meer in petto voor de automobilist. De app Kaarten krijgt namelijk een hele welkome aanvulling: rijstrookassistentie. De functie moet het een stuk eenvoudiger – en veiliger – maken om op de juiste baan voor te sorteren. Het bespaart ons waarschijnlijk heel wat hoofdpijn op de snelweg.

4. Wifi-wachtwoord blijft geheim
Wanneer je vrienden of familie over de vloer hebt volgt vroeg of laat de onvermijdelijke ‘Wat is het wifi-wachtwoord?’-vraag. Straks is het gelukkig niet meer nodig om je onnavolgbare wachtwoord prijs te geven, die je misschien ook wel voor andere diensten gebruikt. Dit is ook een van de nieuwe functies in iOS 11. Je gasten hoeven alleen je wifi-netwerk te selecteren en hun iPhone dicht bij jouw toestel te houden. Vervolgens ontvang je een verzoek om het wifinetwerk te delen, terwijl je wachtwoord geheim blijft. In een artikel over de nieuwe wifi-functie leggen we je uitgebreider uit hoe de functie werkt.

5. Wachtwoorden eenvoudiger te beheren
Eén wachtwoord voor al je accounts is behoorlijk onveilig. En het opschrijven van je twintig unieke en sterke wachtwoorden op een papieren briefje is ook niet aan te raden. Wat je dan wél moet doen? Je wachtwoorden overleveren aan je iPhone.

In iOS 11 is het een stuk gemakkelijker om je wachtwoorden te beheren. Daarvoor open je Instellingen en kies je ‘Accounts en Wachtwoorden’. Hier vind je de opgeslagen wachtwoorden van Safari, de iCloud-sleutelhanger en is er een mogelijkheid om het wachtwoord van je mail-account toe te voegen.

Maar let op: het openen van je wachtwoorden doe je met behulp van Touch ID. Dit betekent dat iedereen die met zijn of haar vingerafdruk je iPhone kan ontgrendelen, ook toegang heeft tot je wachtwoorden.

6. Volume HUD verdwijnt
Ook in de virtuele wereld ga je veiliger door het leven. In games – en ook in video’s – komt er een einde aan de volume MUD. Dit is het venstertje dat in beeld komt wanneer je de volume aanpast en een groot deel van je scherm bedekt: vaarwel highscore. Je kunt de volume overigens nog steeds wijzigen, alleen wordt dat niet meer visueel gemaakt. Scheelt weer een iPhone die tegen de muur eindigt uit frustratie …

In onderstaande video krijg je een impressie van het nieuwe besturingssysteem. Hier zie je nog meer nieuwe functies in iOS 11.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar