Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Deze 230 (!) nieuwe emoji’s komen dit jaar naar je iPhone

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
nieuwe emoji iOS 13


Lees verder na de advertentie

Stuur je ook bijna nooit een berichtje zonder emoji? Dan hebben we goed nieuws: dit jaar komen er – als je de varianten meetelt – liefst 230 emoji’s bij! Het duurt nog even voordat ze op onze iPhone en iPad staan, maar Emojipedia laat alvast zien welke plaatjes worden toegevoegd.

Nieuwe emoji iOS 13

Er zijn 59 nieuwe karakters en de varianten voor geslacht en huidskleur brengen het totaal op 230. Er zitten onder meer plaatjes van een flamingo, orang-oetan, parachute, ijsblokje, bloed en stellen bij.

Door een initiatief van Apple komen er veel emoji’s voor mensen met een handicap. Onder de nieuwe emoji’s zijn bijvoorbeeld geleidehonden, gehoorapparaten, roltoestellen en een armprothese.

Bijna alle huidskleuren, religies en geslachten waren in een emoji gegoten, maar slechts weinig vertegenwoordigden mensen met een beperking. Apple stelde daarom een lijst van dertien emoji’s voor aan het Unicode Consortium. Dit is een non-profitorganisatie die de standaard voor emoji’s bepaalt.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De organisatie heeft het voorstel dus goedgekeurd. Samen met de overige plaatjes duiken ze waarschijnlijk op in iOS 13.1. De release van dit besturingssysteem duurt nog even; waarschijnlijk is dat pas eind oktober.

Animoji’s

In 2017 bedacht Apple iets wat nóg leuker is dan een stilstaand lachebekje: de animoji en memoji. Dit zijn 3D-achtige emoji’s die je gezichtsuitdrukking weerspiegelen. In iCreate 105 laten we zien hoe je ze maakt en wat je ermee kan. En ook leuk: als je raadt welke vijftien bekende mensen wij in een memoji hebben gegoten, kan je een iPhone XS winnen:

De onderstaande afbeelding visualiseert hoe de nieuwe emoji’s er mogelijk uitzien. De ontwerpen komen af van Emojipedia en zijn gemaakt in een Apple-achtige stijl, maar ze kunnen afwijken van de definitieve versie.

nieuwe emoji iOS 13