Terug naar Deze 230 (!) nieuwe emoji’s komen dit jaar naar je iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze 230 (!) nieuwe emoji’s komen dit jaar naar je iPhone

Door Koen van Ekeren6 februari 2019 10:002 min. leestijd0

Stuur je ook bijna nooit een berichtje zonder emoji? Dan hebben we goed nieuws: dit jaar komen er – als je de varianten meetelt – liefst 230 emoji’s bij! Het duurt nog even voordat ze op onze iPhone en iPad staan, maar Emojipedia laat alvast zien welke plaatjes worden toegevoegd.

nieuwe emoji's

Nieuwe emoji iOS 13

Er zijn 59 nieuwe karakters en de varianten voor geslacht en huidskleur brengen het totaal op 230. Er zitten onder meer plaatjes van een flamingo, orang-oetan, parachute, ijsblokje, bloed en stellen bij.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Door een initiatief van Apple komen er veel emoji’s voor mensen met een handicap. Onder de nieuwe emoji’s zijn bijvoorbeeld geleidehonden, gehoorapparaten, roltoestellen en een armprothese.

Bijna alle huidskleuren, religies en geslachten waren in een emoji gegoten, maar slechts weinig vertegenwoordigden mensen met een beperking. Apple stelde daarom een lijst van dertien emoji’s voor aan het Unicode Consortium. Dit is een non-profitorganisatie die de standaard voor emoji’s bepaalt.

De organisatie heeft het voorstel dus goedgekeurd. Samen met de overige plaatjes duiken ze waarschijnlijk op in iOS 13.1. De release van dit besturingssysteem duurt nog even; waarschijnlijk is dat pas eind oktober.

Animoji’s

In 2017 bedacht Apple iets wat nóg leuker is dan een stilstaand lachebekje: de animoji en memoji. Dit zijn 3D-achtige emoji’s die je gezichtsuitdrukking weerspiegelen. In iCreate 105 laten we zien hoe je ze maakt en wat je ermee kan. En ook leuk: als je raadt welke vijftien bekende mensen wij in een memoji hebben gegoten, kan je een iPhone XS winnen:

iCreate 105
iCreate 105
Win een iPhone XS!

De onderstaande afbeelding visualiseert hoe de nieuwe emoji’s er mogelijk uitzien. De ontwerpen komen af van Emojipedia en zijn gemaakt in een Apple-achtige stijl, maar ze kunnen afwijken van de definitieve versie.

nieuwe emoji iOS 13

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar