Terug naar Nieuwe batterij laadt iPhone of iPad op in één seconde
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe batterij laadt iPhone of iPad op in één seconde

Door Daan Jeuken22 april 2013 13:422 min. leestijd2

Wat is het grootste probleem van de hedendaagse elektrische apparaten, zoals de iPhone en iPad? Dat de batterij zo groot is en zo snel leeg gaat. Daar lijkt echter verandering in te komen: de universiteit van Illinois heeft een batterij uitgevonden die klein is, veel langer meekan en binnen een seconde kan worden opgeladen.

Klein, snel en duurzaam

In de evolutie van smartphones, tablets en eigenlijk alle elektrische apparaten, blijven de batterijen hopeloos achter. Chipjes en processors worden steeds kleiner, maar de batterijen maken de apparaten zo groot en zwaar, terwijl ze nog steeds veel te snel leeg gaan. Kijk naar de iPad en de iPhone: het grootste deel van het binnenwerk bestaat uit batterij.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De nieuwe micro-batterijen die de universiteit heeft uitgevonden lossen beide problemen op: ze zijn maar een paar millimeter groot en laden duizend keer sneller op dan hedendaagse batterijen. Daarnaast kunnen apparaten een paar dagen teren op één batterij.

Meer dan iOS-apparaten

De nieuwe batterij is natuurlijk niet alleen toe te passen op iOS-apparaten. Volgens professor William P. King is het overal een uitkomst voor.

‘Elk elektrisch apparaat wordt beperkt door de omvang van de batterij. Tot nu. Denk bijvoorbeeld aan medische apparaten, of implantaten, waar de batterij een grote baksteen is, waaraan allerlei piepkleine draadjes en elektronica hangt. Nu wordt die batterij ook zo klein.’

Elektrisch rijden

Dit biedt oneindige mogelijkheden. Voor Apple en voor de hele wereld. Zo kan bijvoorbeeld het elektrisch rijden eindelijk écht serieus worden, als het bereik hetzelfde wordt als dat van hedendaagse auto’s en je de auto nog sneller vol kunt tanken dan bij de benzinepomp.

Even geduld

De nieuwe batterijtechniek lijkt een grote revolutie, maar het zal nog even duren voor we er als consument iets van terugzien. De onderzoekers zijn nu bezig om te achterhalen hoe de batterijen goedkoop gemaakt kunnen worden.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jos
Lezer
Jos

1. Het vereist nog een hoop tijd onderzoek om het klaar voor de markt te maken; voor zo ver ik weet bestaat het enkel nog theoretisch.
2. Er zal weer groot protest zijn van de oliemaatschappijen (die al biljarden bezitten) en daarom zal het niet zo snel gebruikt kunnen worden in elektrische auto’s. Waarschijnlijk kopen deze maatschappijen het patent gewoon op om het opzij te leggen.

🙁

Appelpoes
Lezer
Appelpoes

@Jos : Zou Apple niet sneller zijn om het op te kopen want patenten verwerven is een van hun hobby’s denk ik Ik denk niet dat de oliebaronnen dat nog lang zullen kunnen blijven tegenhouden ( de elektrische auto ) want batterijen zitten nu bijna in ieder toestel dat op de markt komt en natuurlijk zou zo een batterij de max zijn voor de elektrische auto waar ik nu al 2 jaar zit op te wachten waarvan ik altijd ten stelligste van overtuigd was dat die er de eerstvolgende jaren zou gaan komen en ’t is nu gelukkig bijna zo… Lees meer »