Terug naar ‘Nieuwe Apple TV krijgt iOS 9’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Nieuwe Apple TV krijgt iOS 9’

Door Jelle Mol18 augustus 2015 10:292 min. leestijd0

De nieuwe Apple TV wordt mogelijk de eerste generatie die volledig op iOS 9 draait, speciaal geoptimaliseerd voor televisie. De ontwikkeling van het nieuwe tv-kastje zou namelijk ontwikkelcapaciteit weg hebben gekaapt die bedoeld was voor iOS 9. Om die reden werd de introductie van de nieuwe Apple TV in juni ook vertraagd, beweert 9to5Mac.

Apple TV

Apple TV met iOS 9

Het is nagenoeg zeker dat in september, tijdens de iPhone 6s-presentatie, ook een nieuwe versie van de settopbox wordt gepresenteerd. De Apple TV is volgens geruchten opnieuw ontworpen en voorzien van een A8-processor, een touchpad-afstandsbediening en meer opslagruimte. Maar het belangrijkste is misschien nog wel dat de vierde generatie Apple TV waarschijnlijk de eerste versie wordt die volledig op iOS draait. Daardoor zou je op je televisie ook toegang krijgen tot de App Store, al zullen apps daar wel speciaal voor ontwikkeld moeten worden – net als bij de Apple Watch.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Siri op Apple TV

Voordelen van een op iOS-gebaseerde Apple TV zijn niet beperkt tot apps. Zo zou Siri dan zijn (haar) weg vinden naar de woonkamer, zodat je met een verzoek als ‘Speel de film Inception af’ direct films of series kunt kijken. Hetzelfde geldt voor het gebruik van Apple Music, waarvan reeds bekend is dat dit in het najaar beschikbaar moet komen op de Apple TV. Andere potentiële mogelijkheden zijn de Proactive-zoekfunctie in iOS 9, waarmee het eindelijk begint te lijken op de tv-revolutie waar Apple al jaren over spreekt.

De introductie van een online tv-dienst is naar het schijnt uitgesteld naar 2016.

Nieuwste iPhone 2022: meld je nu aan en mis niks over de laatste releases

Nieuwste iPhone 2022: meld je nu aan en mis niks over de laatste releases

Nieuwsgierig naar meer? Schrijf je in bij KPN en ontvang exclusieve updates

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar